četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

U APATINU SVEČANO OTVORENO SAVETOVALIŠTE ZA SPREČAVANJE PORODIČNOG NASILJA

Detalj sa otvaranja
Nika Petrović ispred SO Apatin pozdravlja prisutne

Od ponedeljka 2. aprila Apatin poseduje prostorije u kojima je smešteno savetovalište za sprečavanje porodičnog nasilja. Projekat koji je idejno započet nakon skupštinske odluke iz 2015. godine, realizovan je uz pomoć lokalne samouprave, resornog ministarstva, ministarstva pravde i pokrajinskog sekretarijata.

Ponosni na njihov rad, direktorica i zaposleni iz Centra za socijalni rad

Svećanosti su prisustvovali zaposleni u Centru za socijalni rad, predstavnici lokalne samouprave, kao i mnogobrojne zvanice, a u ime domaćina goste je pozdravila direktorica Nikolina Sučević, koja je između ostalog rekla:

-Želim da se zahvalim svima koji su pomogli da danas otvorimo ove prostorije. Centar za socijalni rad u Apatinu je jedan od 9 centara u kojima se sprovodi ovakav tretman, a sa korisinicima će raditi stručna i akreditovana lica. U ovim prostorijama pružaće se savetodavne usluge, ali će se sprovoditi i tretman nad počiniocima porodičnog nasilja.- rekla je direktorka Centra za socijalni rad, Nikolina Sučević.

U ime lokalne samouprave svečanosti je prisustvovala Nika Petrović predsednica SO Apatin koja je u kratkom govoru istakla značaj ovog savetovališta, kao i to da je ponosna na zalaganje kompletnog kolektiva Sentra za socijalni rad na čelu sa direktoricom Nikolinom Sučević.