subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

U NEDELJU PRIGREVČANI PROTIV PRETENDENTA ZA TITULU PRVAKA

ŽELEZNIČAR PRVA TEŠKA PREPREKA

Sutra, u subotu, startuje nova takmičarska sezona u Srpskoj ligi Vojvodina. Prigrevčani svoj prvi susret igraju u nedelju od 17 časova u Pančevu protiv domaćeg Železničara. Domaćin Bratstva 1946 se od starta deklairsao kao jedan pd pretendenata za naslov prvaka i sasvim je izvesno da će u premijernoj utakmici dati sve od sebe da ostvari pobedu pred svojim pristalicama. Za razliku od ambicioznog domaćina, Prigrevčani u novu sezonu ulaze sa drugačijim planovima. Naime, oni žele da igraju dopadljiv fudbal i da budu dostojan protivnik svakom rivalu, a o tituli šampiona za sada se niko ne izjašnjava. To ne znači da izabranici trenera Milana Mitrovića neće potražiti svoju šansu da se domognu vrha tabele, već žele da bez ikakvog imperativa i opterećenja igraju svaku utakmicu.

Željan golova, Nikola Makar crveno-beli dres

Ostajemo pri stavu da želimo biti pri vrhu tabele i da nam je osnovni cilj da omogućimo mladima da se u našoj ekipi afirmišu, a kao što sam u nekoliko navrata isticao, ako nam se ukaže bilo kakva prilika za naslov prvaka, rado ćemo je iskoristiti. Železničar je jedna od ekipa koja se izjasnila da ima velike planove i mi to poštujemo, ali ćemo se potruditi da budemo čvrst orah kako njima tako i ostalim ekipama u ligi, u više navrata je isticao novi predsednik UO Milić Stojaković.

Susret između Železničara i Bratstva 1946 je svrstan u red derbija i sa pravom se očekuje dobar fudbal koji je dostojan renomea koji susret nosi, pa se očekuje dobra poseta i prisustvo mnogih fudbalskih stručnjaka koji će doći da na delu vide nekolicinu sjajnih fudbalera.