četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

U NEDELJU SE NASTAVLJAJU ŠAHOVSKA PRVENSTVA – APATINCI DOČEKUJU PENZIONER, A PRIGREVČANI GOSTUJU U ODŽACIMA

U nedelju od 10 časova igraju se mečevi drugog kola Vojvođanske i Bačke lige.

Apatinski Vulkan Protektor će u svojim prostorijama ugostiti kolege iz subtičke ekipe „Penzioner“ i biće to veoma težak meč, jer su Subotičani skup iskusnih i veoma kvalitetnih pojedinaca.

Marina Gajčin uzdanica prigrevačkog kluba

Ipak, blaga prednost je na strani Apatinaca koji bi u nedelju trebalo da nastupe u kompletnom sastavu što bi bila određen prednost u odnosu na prošlo kolo kada su slavili sa minimalnih 3,5:2,5 u Bačkoj Topoli protiv ekipe Vuk-Mat.

Prigrevčani gostuju u Odžacima ekipi Mladosti koja je u prvom kolu doživela ubedljiv poraz od 0,5:5,5 od verovatno prvog favorita za naslov prvaka ekipe Gornji Breg iz istoimenog mesta. Prigrevčani se nakon „nesrećno-srećne“ pobede u premijernom meču protiv Ade od 3,5:2,5 nadaju boljoj igri i povoljnom rezultatu, jer će biti pojačani igranjem Marine Gajčin koja je propustila duel sa Adom.

Inače ovaj meč je od bitnog značaja za prigrevačke šahiste, jer je jedan u nizu derbija koje imaju na startu prvenstva i ukoliko žele da sačuvaju šampionske ambicije moraju ostvariti dobar rezultat.