subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

USPEŠAN NASTUP MLADIH APATINSKIH ATLETIČARA NA GOSPOJINSKOM MITINGU U ŠAPCU

 DVA ZLATA MILICE ZANZE, ZLATO I SREBRO NEMANjE KOVAČEVIĆA

Proteklog vikenda mladi apatinski atletičari imali su uspešne nastupe, seniori su nastupali na Berlinskom maratonu i u trci dama u Somboru.

Mladi atletičari predvođeni Milicom Zanze protekle subote nastupili su na izuzetno kvalitetnom Gospojinskom atletskom mitingu, koji je održan  Šapcu u organizaciji AŠK Tempo i ostvarili odlične rezultate.

Najuspešnija kod devojčica je bila Milica Zanze (2010. godište), koja je osvojila prva mesta u trci na 60 metara i u skoku u dalj.

Milica Zanze je  trku na 60 metara u svojoj starosnoj kategoriji u kojoj je nastupilo 24 takmičarke, istrčala sa pobedničkim  rezultatom 9 sekundi i 25 stotinki, sedamdeset stotinki ispred drugoplasirane takmičarke i gotovo sekundu ispred trećeplasirane. U disciplini skok u dalj Milica je slavila skokom od 3 metra i 95 centimetara.

U kategoriji devojčica 2009. godište u trci na 60 metara, sjajan nastup imala je Dragana Popović iz AK Omladinac Prigrevica, koja je osvojila treće mesto, u istoj trci sjajan nastup imala je članica AK Apatin Elena Ćopić koja je osvojila 6. mesto sa rezultatom (9,88 sekundi), dok je Iva Rajić osvojila 15. mesto (10 sekundi i 44 stotinke). U konkurenciji je nastipilo 32 devojčice.

Dragana Popović i Elena Ćopić nastupile su i u trci na 200 metara (Dragana Popović osvojila je 6. mesto sa rezultatom 33 sekunde i 67 stotinki, a Elena Ćopić 13. mesto, sa rezultatom 35 sekundi i 64 stotinke). U konkurenciji je nastupilo 23 devojčice.

Iva Rajić nastupila je u disciplini skok u dalj i sa rezultatom 3 m i 27 centimetara zauzela 11. mesto.

Sjajan nastup kod dečaka, imao je Nemanja Kovačević (2009. godište), koji je osvojio šampionsku titulu u bacanju vorteksa (39 metara 12 centimetara), skoro metar više od drugoplasiranog. U trci na 60 metara Nemanja je osvojio je vicešampionsku titulu sa rezultatom 9 sekundi i 46 stotinki.

Bronzano odličje za malo je izmaklo Urošu Mandiću (2010. godište) koji je sa rezultatom na 60 metara, 9 sekundi i 64 stotinke, zauzeo 4. mesto u konkureniji 19 takmičara.

Iz Atletskog kluba Apatin, ističu veliki podršku roditelja koji si pomogli učešće dece na Gospojinskom mitingu u Šapcu.

Seniori AK Apatin Predrag Vejin i Dragomir Ilić uspešno su okončali jedan od najvećih svetskih maratona – Berlinski maraton, koji je održan u nedelju 29.09. i na kojem je učešće uzelo preko 40.000 ljudi iz celog sveta. Predrag Vejin je istrčao 42 km i 19 metara za 4 sata 16 minuta, dok je Dragomir Ilić novi član AK Apatin istu stazu prešao za 3 sata 49 minuta.

U Somboru je održan tradicionalna šesta po redu trka „Dame trče“ na 5 kilometara, koju je organizovao ARK Somaraton na Somborskom štrandu, i u kojoj je učestvovalo preko 120 dama, među kojima su svoj nastup imale Marija Bubalo, Jelena Kukić, Mariana Čegar Lukić. U humanitarnoj dečijoj trci na 500 metara nastupila je Una Čegar i osvojila četvrto mesto.

G.Čegar