subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

USPEŠAN POČETAK SEZONE ZA APATINSKE ATLETIČARE

           Proteklog vikenda nastupi na trkama u Barseloni, Kapošvaru i Beogradu

Članovi Atletskog kluba Apatin  i Dobro jutro Apatine proteklog vikenda započeli su takmičarsku 2019. godinu, nastupima na takmičenjima u Barseloni, Beogradu i Kapošvaru.

U Beogradu je u subotu 09.02. održan 2. Zimski noćni polumaraton, na kojem je nastupilo četvoro članova AK Apatin, najuspešnija je bila Aleksandra Burkanović koja je osvojila drugo mesto u trci na 7 kilometara sa rezultatom 28 minuta 40 sekundi, u istoj trci peto mesto u muškoj konkurenciji osvojio je Nemanja Đurić sa rezultatom 26 minuta i 33 sekunde. U polumaratonskoj trci četvrto mesto u ukupnom poretku osvojio je Zoran Radičanin sa rezultatom 1 sat 20 minuta i 21 sekundu, dok je u istoj trci Predrag Knežević bio pejsmejker na 1 sat i 30 minuta.

Dok su u nedelju u Barseloni uspešno polumaratonsku stazu 21,097 km istrčali članovi trkačke grupe Dobro jutro Apatine  Zoran Rakić (2 sata 1 minut i 36 sekundi), Dejan Pribojan (2 sata 10 minuta i 21 sekunda) i Marija Bubalo (koja je i registrovani član AK Apatin) sa rezultatom 2 sata 3 minuta i 55 sekundi. Stazu Barselona polumaratona koja se nalazi na listi zlatnih trka IAAF, istrčalo je 16 413 takmičara i takmičarki iz celog sveta.

Istog dana u Kapošvaru na polumaratonskoj trci nastupio je Predrag Vejin koji je stazu od 21,097 km istrčao za 2 sata 6 minuta i 31 sekundu, dok je na Belom krosu dres sa bojama AK Apatin nosio Miroslav Pešić koji je nastupi u izuzetno jakoj seniorskoj trci na 6 kilometara gde je zauzeo 20. mesto sa rezultatom 22 minuta 02 sekunde i na taj način popravio prošlogodišnji rezultat na istoj stazi za jedan minut.

Sezona koja je počela i rezultati koji su ostvareni ohrabruju pred početak zvaničnih Prvenstava Srbije gde se i ove godine očekuje medalje za apatinske atletičare. Cilj je da se na istim osvojio nekoliko medalja i proba približiti broju od prošle godine kada su seniori AK Apatin osvojili 8 medalja na državnim prvenstvima (2 zlatne, 3 srebrne i tri bronzane).

Uporedo sa nastupima seniora, teku pripreme i veoma ozbiljan rad mladih atletičara predvođenih trenerom Bojanom Tomaševićem i njegovim asistentom Zoranom Čegarom koji realizuju treninge u okviru besplatne škole Atletskog kluba Apatin, utorkom od 18,45 časova i četvrtkom od 20,00 časova (velika hala OŠ Žarko Zrenjanin) i subotom od 09,30 časova (mala sala OŠ Žarko Zrenjanin). Upis dece je otvoren i omogućen za sve zainteresovane. Mlade članove AK Apatin koji su u 2018. godini osvojili blizu 30 medalja na atletskim mitinzima u R. Srbiji, prvi nastup očekuju početkom aprila na Prvenstvu Vojvodine u krosu.

G.Čegar