nedelja, 9 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

VESTI IZ KULTURNOG CENTRA APATIN

U galeriji ,,Meander” Opštinskog Kulturnog centra Apatin u petak 23.02.2018. sa početkom u 19 časova, biće otvorena izložba Vesne Dimitrijević pod nazivom ,,Balans’’.

Vesna Dimitrijević rođena 1992. u Aleksincu. Diplomirala je na osnovnim studijama Fakulteta Umetnosti u Nišu na odseku slikarstvo u klasi prof. Bratisava Bašića. Trenutno pohađa master studije na istom fakultetu.

Do sada je izlagala na tri samostalne izložbe i na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Svetislav Basara „Sestre Karamazove“,  predstava Narodnog pozorišta Sombor

Sreda 28.02.2018.godine sa početkom u 20 časova. Cena ulaznice je 400 din. Rezervacije karata počinju u četvrtak 22.02.2018.godine od 08-13 časova (radnim danima) na broj telefona 025/773 588. Rezervisane karte je potrebno da se preuzmu na dan predstave od 18-19.30 časova.

Komedija apsurda o identitetu i predrasudama, praizvedba je komada Svetislava Basare. Glavne junakinje su tri sestre Lili, Beti i Meri Karamazov. One su usedelice koje žive u Engleskoj i jesu čistokrvne engleskinje, ali na nesreću imajaju strano prezime i ono im već godinama predstavlja prepreku da se udaju jer engleski prosci zaziru od ženidbe sa Ruskinjama. Postoji način da sestre dokažu da su čistokrvne engleskinje, ali je on skup, a one nemaju toliko novca jer je njihov otac porodičnu ušteđevinu pretvorio u rublje koje su nakon raspada SSSR-a izgubile svaku vrednost.

Režija: Radoslav Milenković