petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

VFL SEVER – FORTUNA OKRENULA LEĐA SOMBORCIMA

 

RADNIČKI – ČSK 0:0

Gradski stadion

Sudija: Ljubiša Berenji (Subotica)

Žuti kartoni: Mazinjanin, S. Tevanović, Knežević, Kolarić i Čuljak (Radnički), Radaković i Tasić (ČSK). Radnički: Zorić, N. Tevanović, Mazinjanin, Kolarić (Josić), Knežević, Ožegović, Đukanović, Lučić, Žeželj (Radeka), Čuljak, S. Tevanović (Krunić)

ČSK Pivara: Vlajić, Ladišić. B. Plavšić (Mitrović), Kotaraš, Radaković, Jovanić, Potkozarac (I. Plavšić), Zirić, Tasić, Rakić, Krstanović (Andrić)

Izvanrednu, mušku, poštenu, prvenstvenu i borbenu utakmicu odigrali su rivali na Gradskom stadionu u Somboru u okviru šestog kola Vojvođanskog Severa. Prava je šteta što se zbog pandemije koronavirusa na tribinama nije moglo videti veći broj ljubitelja fudbala, sem službenih lica koji će pamtiti ovaj dvoboj starih znanaca. Oba sastava su bila raspoložena za igru, a dobro pripremljen teren pružao je šansu majstorima buba-mare da pokažu što znaju.

Prečka zaustavila šut sa bele tačke

Domaćini su išli na pobedu, želeći da nastave niz, a gosti su, pored želje da ostanu ne poraženi, potajno se nadali da izvuku nešto više. Iako su bodovi podeljeni, veća žal za trećim bodom je kod domaćeg sastava jer pored nekoliko zrelih prilika, nisu iskoristili najzreliju, kazneni udarac u 72. minuti meča, kada je u petercu gostiju oboren Žeželj, a izvođač najstožije kazne, Stefan Ožegović je pogodio prečku, posle čega se lopta odbila u polje.

Sreća okrenula leđa, Stefan Ožegović u akciji

Isti igrač nije imao sreće ni u početku prvog dela utakmice, kada je jedan njegov strahovit šut zaustavila desna stativa gola ekipe iz Čelareva. U tom periodu igre, mrežu je mogao zatresti i kapiten domaćih Lučić, ali je njegov šut odličnom paradom sprečio golman Vlajić.

Puleni trenera Željka Račića su nešto manje napadali, a nisu bili ni opredeljeni da se brane, već su sigurnim pasovima od igrača do igrača prenosili igru sa jednog na drugi deo terena, želeći da time izmore protivnika i sačekaju momenat za postizanje gola. Pored dobre igre, akteri meča su i ponašanje na terenu sveli na fer i korektno, a opomenuti igrači su svoje kartone zaradili u žaru borbe, i s tim u vezi suđenje Ljubiše Berenjija iz Subotice sa svojim pomoćnicima, zaslužuje pohvalu.