ponedeljak, 27 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

VFL Sever REMI VODEĆE VOJVODINE (BG) NAJVIŠE PRIJAO MLADOSTI (BP) I BAJŠI

Postignuti rezultati minulog vikenda u VFL Sever učinili vrh lige interesantnijim i neizvesnijim, i sada skoro polovina lige učestvije u trci za prvaka. Četiri remija, dve pobede gostiju i tri trijumfa domaćina ukratko je rezime desetog kola vojvođanskih severaša. Dvadsest osam postignutih golova, ili 3,1 po jednom meču solidan su učinak strelaca u desetoj etapi Lige.

Tri derbija su završena nerešenim rezultatom, od čega je lider na svom terenu u Bačkom Gradištu odigrao nepopularnih 0:0 sa Mladosti iz Turije. Na druga dva derbija bilo je golova (ČSK-Tekstilac 1:1 i Tavankut-Mladost (A) 2:2), pa se stanje na tom delu tabele nije promenilo. Još jedan remi, onaj u Srbobranu, više je prijao gostu iz Bačke Palanke, jer domaćinu su bodovi potrebniji za beg sa začelja. Pobede u gostima su ostvarili Bajša u Novom Kneževcu 3:2 protiv Obilića i Mladost iz Bačkog Petrovca u Somboru (3:1) protiv Radničkog, i sa novim bodovima duvaju za vrat vodećoj Vojvodini, za kojom zaostaju za samo tri boda (25-22). U ovome kolu, prvu pobedu su ostvarili fudbaleri Vojvodine, koji su u Tovariševu savladali Hercegovac sa 2:1. Vrbas je na terenu kod Šlajza pobedio Bačku iz Pačira, a Crvenčani su novom pobedom nad Njegošem 4:1 pobegli iz zone ekipa koje se nalaze na začelju tabele. Ekipa Tavankuta je i peti susret završila nerešenim rezultatom, Bajša je i dalje jedina bez poraza, a Obilić je osmi put poražen u dosadašnjih deset kola.

Na tabeli Vojvodina (BG) ima 25, a dva pratioca, Mladost (BP) i Bajša sada imaju tri boda manje (22). Od četvrtog do sedmog mesta ekipe imaju po 19 bodova, a grupu predvodi Tekstilac, zatim Mladost (T), Mladost (A) i ČSK. Na začelju Vrbas ima 7, Srbobran 6, Vojvodina (T) 5 i poslednji Obilić 4 boda. Narednog vikenda derbi se igra u Bačkom Petrovcu, gde domaća Mladost dočekuje ČSK iz Čelareva. Komšijski veliki derbi je u Turiji gde gostuje Srbobran. Teško gostovanje imaće posrnuli Somborci, koji putuju u Bačku Palanku Krilima Krajine, kao i ekipa Tavankuta, koja putuje u Odžake. Malo lakši poso je za ekipu Mladosti u Apatinu, koja ugosćuje poslednjeg Obilića, zatim Vojvodinu, koja putuje u Lovćenac Njegošu, i Bajši, koja dočekuje Vojvodinu iz Tovariševa. U preostala dva susreta, Bačka u Pačiru dočekuje Crvenku, a Hercegovac u Gajdobri tim Vrbasa.