petak, 5 martaApa-press vam želi dobrodošlicu!

VIŠE NEMA DILEME NEDELJA JE REZERVISANA ZA FUTSAL FINALE KUPA VOJVODINE

OKRUG ŽIVI ZA FINALE

Skoro da na ovim prostorima ne postoji ljubitelj sporta a da ne zna barem jedan detalj onoga što je pred nama, a to je finale Kupa Vojvodine u futsalu koje će se održati u nedelju od 18 časova u hali OŠ Žarko Zrenjanin između Apa-futsala i KMF SAS iz Zrenjanina. Tenzije rastu, adrenalin je dostigao vrhunac i kao da se jedva čeka prvi sudijski zvužduk da krene, za Apatince, istorijska utakmica. Sada više nema nikakvih dilema, hala će biti ispunjena do poslednjeg mesta, a domaći igrači su rešeni da pruže svoj maksimum. Da li će to biti dovoljno da se savlada renomirani protivnik, teško je prognozirati, ali u sportu su čuda moguća.

Atmosfera u gradu i među igračima je više nego pozitivna. Nadam se da će tako ostati do kraja i da ćemo biti dostojan rival Zrenjanincima. Dospeli smo u situaciju da pred velikim brojem navijača ostvarimo najveći klupski uspeh i takve prilike se ne dobijaju svaki dan, što znači da imamo i neku obavezu. Mi znamo ko nam dolazi, znamo i sa kakvim igračkim kadrom raspolaže protivnik, svesni smo da je gost apsolutni favorit, ali nam to ne može sprečiti veru u sopstveni kvalitet i umanjiti želju za pobedom. Ako ništa drugo, onda imamo pravo da se nadamo uspehu, kaže predsednik kluba Branislav Milojičić.

Ovakva, pomalo zavrela atmosfera uoči finala, daje igračima Apa-futsala dodatnu snagu, jer se nalaze u poziciji da ostvare ono što je malo ko očekivao. Ali, plasman u finale nije plod slučajnosti. Apatinci su tokom čitave jeseni igrali odlično i stiče se utisak da su sazreli kao kolektiv u kome se zna ko ima koju funkciju. Mada ih krasi drugarstvo, na terenu se zna ko je dirigent i sve se podređuje kolektivnom uspehu.

Povezano:  KREĆEMO, SPREMNI SMO...

Lako se može zaključiti da smo skup igrača iz okolnih mesta, međutim dišemo istim plućima i sloga nam je najjače oružje. Verujem da ćemo to naše najubojitije oružje znalački iskoristitit protiv favorizovanog gosta. Za nas je čast što smo se po drugi put zaredom našli u samoj završnici ovako masovnog takmičenja. Ma koliko da respektujemo protivnika, nećemo dozvoliti da bez velike borbe osvoji pehar namenjen pobedniku, što znači da ćemo se boriti do isteka poslenje sekunde. Ukoliko uspemo da prenesemo trenutno raspoloženje na teren, sve je moguće, pa i naš uspeh. Koristim ovu priliku da pozovem navijače da dođu i da zajedno pokušamo prigrabiti prvo veliko priznanje za klub. Sa njima će sve biti mnogo lakše, poručuje Milojičić.

Svoj kratak, ali veoma jasan komentar imao je i trener Apa-futsala Mlađo Vuković: – U ime igrača mogu obećati da ćemo se lalvovski boriti i da ćemo pokušati da ostvarimo istorijsku pobedu. U ovom trenutku ništa drugo na mogu obećati, ali i ovo je neka najava uspeha. Uz navijače korak smo bliže onome što su mnogi klubovi godinama želeli, a to je pehar najmasovnijeg pokrajinskog takmičenja. Za nas, ali i za mlađe igrače koji polako prilaze klubu, ovo bi mnogo značilo.