subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

VOJVOĐANSKA LIGA SEVER -TROJKA SA PO DVE POBEDE, ČETVORKA SA PO DVA PORAZA

U drugom kolu gostima 13, domaćinima 10 bodova

Četiri pobede gostiju, tri minimalnim rezultatom, četvrta ubedljivo, jedan remi i samo tri pobede domaćina, petnaest golova na osam utakmica, glavne su karakteristike drugog kola Vojvođanskog Severa, koje je igrano minulog vikenda.

Odžačani, Apatinci i Tavankućanu su zaseli na vrh tabele sa maksimalnih šest bodova posle dva odigrana kola, a bez bodova su ekipe Vrbasa, Krila Krajine, Radničkog (S) i Bačke, koji drže začelje tabele. Najubedljiviju pobedu u gostima su ostvarili fudbaleri Tekstilca, koji su u Pačiru savladali domaću Bačku sa 0:3 (Božičić, Dakić, Agbaba). Sasvim dovoljni minimalac ostvarili su fudbaleri Tavankuta u Somboru protiv Radničkog 0:1 (Gnjatović), zatim Tise u Vrbasu 0:1 (Šicar), i Mladosti iz Apatina protiv imenjaka u Bačkom Petrovcu 0:1 (Jovan Bačić).
Od domaćina, Vojvodina je u Bačkom Gradištu bila bolja od pivaraca iz Čelareva (1:0), Sloga u Čonoplji od Mladosti iz Turije 3:0, a isti rezultat je bio i u lokalnom derbiju u Bačkoj Palanci, gde je Stari Grad savladao Krila Krajine. Jedini remi se desio u Crvenki, gde je domaćin podelio plen sa Bajšom (1:1 Kostić-Laćak).
Narednog vikenda igra se treće kolo, a vodeće ekipe su domaćini. U Odžake putuju fudbaleri Starog Grada, u Tavankut Sloga iz Čonoplje, a u Apatin, trenutno najlošija Bačka iz Pačira. U ostalim susretima igraju: u Adorjanu Tisa i Mladost (BP), Čelarevu: ČSK-Vrbas, u Turiji Mladost i Vojvodina iz Bačkog Gradišta, u Bajši istoimena ekipa i Radnički (S) i u Bačkoj Palanci Krila Krajine i Crvenka.

Foto: detalji sa susreta u Somboru Radnički – Tavankut

V.J.