subota, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

VOLONTERI ZA 4 DANA SPAKOVALI 45 TONA PREHRAMBENIH PAKETA, PODELA OD UTORKA

U subotu je bio je četvrti dan u nizu kako se u dvorištu sportskog saveza pakuju paketi za penzionere čija su primanja manja od 30 hiljada dinara

-Sa podelom ćemo početi iduće nedelje, a paket će dobiti svaki penzioner u našoj opštini čije je primanje manje d 30 hiljada dinara. Takvih ljudi je oko 4500 u našoj opštini, tako da  ćemo u narednih nekoliko dana kada se krene sa podelom doći do svakoga od njih. – rekla je zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać.

Opština Apatin je u saradnji sa pokrajinskom Vladom uspela da obezbedi pakete, a nakon podele paketa sa hranom, uslediće i podela paketa sa kućnom hemijom.

Posebno bih želela da se zahvalim volonterima, danas su sa nama svi fudbaleri FK Mladost iz Apatina, koji su došli da pomognu u pakovanju. Prethodnih dana su bili tu volonteri Crvenog krsta Apatin, vrtića, srednjih škola, opštinske uprave. Zaista svi koji su dolazili su želeli da pomognu i uspeli smo preko 45 tona hrane da spakujemo u 4 dana i nadam se od utorka krenemo sa distribucijom po domaćinstvima. – rekla je Dubravka Korać.

Ideja da se pomogne potekla je od igrača i uprave kluba, kako bismo se u trenutcima kada je prvenstvo prekinuto, pokazali da možemo biti igrači i van terena. Ovo je nešto najmanje što možemo da učinimo za naše sugrađane i uvek ćemo se odazvati, pogotovo u vremenu kada je vanredno stanje, kako bismo pomogli. – rekao je ispred FK Mladost Dušan Mitrović.

Jedan od volontera Crvenog krsta Apatin koji je sve ove dane bio prisutan da pomogne je Bojan Dražić.

Uspeli smo za 4 dana da spakujemo oko 4500 paketa za naše najugroženije penzionere. Pored ovoga, svakodnevno pomažemo ljudima koji imaju preko 65 godina tako što za njih idemo u nabavku, a svakodnevno postoji nekoliko ekipa na terenu koji i taj deo posla obavljaju. – rekao je Dražić

Povezano:  TRI DANA FESTIVALA CVEĆA U CENTRU SOMBORA

Zbog velikog broja penzionera kojima treba da stignu paketi, zamenica predsednika opštine Apatin je zamolila za strpljenje, jer će trebati nekoliko dana da volonteri posete svako od domaćinstava u našoj opštini gde postoji penzioner sa primanjem manjim od 30 hiljada, a takvih penzionera ima oko 4500.