utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

VUKOVIĆ POZIVA NA SLAVLJE

KAPITEN BRATSTVA 1946 SRĐAN – ĐIĐO – VUKOVIĆ PORUČUJE: – NEĆEMO RAZOČARATI – 

Pobedonosni hod prigrevačkog Bratstva 1946 na trenutak je zaustavljen u derbiju kola prošle nedelja na gostovanju u Sakulama gde su Prigrevčani odigrali nerešeno 0:0 protiv domaćeg Borca. Čvrsta utakmica, prava prvenstvena digla je još više moral kod izabranika trenera Sretena Jeleta Vilotića, pa kao da svi jedva čekaju sredu i 16 časova kada je na programu novi derbi. Ovoga puta na stadion Goran Nesvanulica – Klipi – dolazi Omladinac iz Novih Banovaca, ekipa koja je godinama u samom vrhu tabele Srpske lige Vojvodina. Susret pobuđuje dosta veliku pažnju sportske javnosti, jer je kod oba tima odavno prisutan sportski rivalitet, pa se očekuje jedna dobra fudbalska predstava.

Vuković (levo) radost posle postignutog gola

Verujem da smo dovoljno kvalitetni i da možemo da ostvarimo pobedu, koja se u neku ruku podrazumeva kada igramo pred svojim pristalicama. U dobroj smo formi, imamo prepoznatljiv stil igre koju krasi efikasnost i čvrsta odbrana. U prva četiri kola prolećnog dela sezone primili smo samo jedan pogodak, a postigni sedam. To je pokazatelj da igramo agresivno i da u svaku utakmicu ulazimo rešeni da slavimo, kaže kapiten Prigrevčana Srđan Vuković.

Vuković je godinama jedan od ključnih igrača Bratstva 1946. Njegovi driblinzi, precizni pasovi i golovi često su bili presudni za učinak Prigrevčana.

-U ovakvoj igri koju trener Vilotić forsira svaki pojedinac je veoma bitan, pa se ne može govoriti o individualnom učinku. Mi smo kolektiv i svako zna gde i šta igra. Imponuje činjenica da navijači očekuju da uradim puno toga na terenu, ali to ujedno i obavezuje. Najbitnije u svemu je da pružimo dobru igru, da zadovoljimo ukuse navijača, kojih je sve više na našim utakmicama i da savladamo Omladinac. Želimo da nastavimo u stilu u kome smo započeli prolećni deo sezone, a to podrazumeva da igramo požrtvovano i da se revanširamo rivalu za minimalni poraz u jesenjem delu sezone, naglašava Vuković.

Prvenstvo u Srpskoj ligi kao da je odlučeno jer Bečej 1908 ima nedostižnu bodovnu prednost. Ima li u takvim okolnostima dovoljno motiva da se u svakoj utakmici ulazi sa imperativom pobede.

Mi ne igramo da bi gubili utakmice. Naravno da postoji dovoljno motiva i da nije svejedno na kojem ćemo mestu završiti sezonu. To što je Bečej u velikoj bodovnoj prednosti nas ne brine. Igramo i želimo da ostvarimo što više pobeda, a do njih ćemo lakše stići uz podršku navijača, pa koristim priliku da pozovem pristalice kluba da dođu u što većem broju i da budu deo fudbalskog spektakla koji će se održati u sredu. U ime igrača obećavam da nećemo razočarati, kategoričan je kapiten Bratstva 1946 Srđan – Điđo – Vuković.