ponedeljak, 25 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ZA NJIH VREME RADI

Proteklog vikenda odigrane su poslednje utakmice u okviru lige mlađih kategorija Vojvodine u rukometu. Apatin je nakon dugog niza godina imao predstavnike. Devojčice Omladinskog rukometnog kluba Apatin su se takmičile u dve kategorije. Do 12 godina i do 14 godina. U obe kategorije nisu postignuti zapaženi rezultati, ali je itekako zapažen napredak mladih apatinskih nada rukometa. Poređenja radi, Apatinke u prvih par kola nisu uspevale da postignu ni po jedan pogodak. Na kraju, protiv ekipe Bačkog Brestovaca su postigle čak 11 golova. Ukupno je odigrano 16 utakmica. Putovali su dva puta u Adu, po jednom u Kanjižu, Bačku Palanku i Sivac. Bili su u tri navrata domaćini. Treneri ekipe Nikola Orelj i Milka Šašić su zadovoljni postignutim.

-Ponovila bih da smo školu rukometa pokrenuli u novembru prošle godine. Ceo decembar i polovinu januara nismo trenirali zbog poštovanja mera usled korona virusa. Dugo smo razmišljali i na kraju doneli zajedničku odluku da prijavimo ekipu do 12 godina, do 14 godina i do 16 godina. Znali smo da je to mač sa dve oštrice jer su devojčice faktički tek na početku, da se može desiti da izgubimo sa velikom razlikom, da tokom cele utakmice ne damo gol, da će to psihički na njih možda loše delovati, ali smo isto tako znali da će to za njih biti veliko iskustvo i da će tokom igranja lige i same videti pomak ka boljoj igri. Znali smo šta nas čeka i potrudili smo se da im predstavimo ligu kao nešto najbolje po njih jer nakon svake utakmice postajemo iskusniji i pametniji. Na teren prenosimo ono što radimo na treningu. Kod devojčica do 16 godina se prijavilo samo 3 ekipe pa iz tog razloga liga za njih nije ni formirana, napominje Milka Šašić.

-Sećam se prve utakmice sa devojčicama do 14 godina, kaže Nikola Orelj i nastavlja:- Igrali smo u Sivcu. Puno tehničkih grešaka, ispadanja lopte, koraci, duple, bacanje lopte protivniku u ruke. Ni same nisu znale šta ih je snašlo, što je u tom trenutku ustvari i bilo normalno jer im je to prva prvenstvena utakmica. Na nama je bilo da im objasnimo, da pričamo sa njima, da im ne dopustimo da se zbog toga osećaju loše. Iz svih tih grešaka smo izvlačili pouku i na treninzima se još više uvežbavali. Iz utakmice u utakmicu se video napredak. Treneri drugih ekipa su prilazili i pozdravljali rad i komentarisati napredak ekipe. Vidite vi to i sami, ali nam je mnogo drago čuti pozitivne komentare kolega iz drugih ekipa.

– Znamo da smo na pravom putu i nastavićemo da radimo još bolje i još jače. Na jesen planiramo da ponovo prijavimo sva tri uzrasta za takmičenje liga mlađih kategorija. Moram ovim putem da se zahvalim roditeljima dece na razumevanju i na svoj podršci jer bez njih ovo sve ne bi bilo moguće. Trenutno brojimo preko 70-oro dece uzrasta od 6 do 16 godina. Na svakom treningu se pojavi bar jedan novi član. Drago nam je što deca dolaze, drago nam je što nam roditelji veruju, to nam zaista mnogo znači. Nadamo se uskoro nekim novim terminima jer je zaista teško raditi sa toliko velikim brojem dece na pola hale.-kaže Šašić.

V.J.