utorak, 2 martaApa-press vam želi dobrodošlicu!

ZIMSKA LIGA NA PARKETU UVOD U PROLEĆNI DEO PRVENSTVA NA TRAVI

Čonopljanci izostali sa prvog kola

Čelnici Gradskog fudbalskog Saveza Sombor nastavljaju sa dobrom tradicijom tokom zimske pauze klubova u prvenstvima na više stepena takmičenja i organizuju Zimsku Ligu ekipa ovoga Saveza u Gradskoj hali „Mostonga“. Samo dva kluba (OFK Šikara i Stanišić) se nisu odazvala na turnir ekipa u malom fudbalu, koji se igra ovoga i narednog vikenda u poznatoj somborskoj hali. Šesnaest ekipa, podeljenih u četiri grupe, tokom ovog, i narednog vikenda nadmetaće se za titulu najboljeg u malom fudbalu.
Prvoga dana, od osam predviđenih utakmica, odigrano je sedam, a samo meč Sloga (Čonoplja)-Hajduk (Stapar) nije igran, jer vojvođanski ligaš iz Čonoplje nije došao na ovo takmičenje. U odigranim mečevima prikazan je dobar fudbal i ujednačenog kvaliteta, pa se posle prvoga kola ne može pričati o favoritima za najviši plasman.

Tako je u grupi „A“ ekipa Korduna iz Kljajićeva savladala somborski ŽAK, a bezdanski Sport je bio bolji od ekipe KMF (Sombor) sa 2:1. U grupi „B“ dve vrlo zanimljive utakmice, koje su završene bez pobednika-nerešeno RADNIČKI (S) -ALEKSA ŠANTIĆ 2:2 i  DINAMO (BB)- JEDINSTVO-LEMEŠ 3:3. Interesantno je da su se u ovoj utakmici naizmenično menjali u vođstvu, a 11 sekundi pre sirene Brežani su poravnali rezultat.

U grupi „C“ Staparci su dobili tri boda bez borbe, jer SLOGA nije došla, a na drugoj utakmici somborski OFK METALAC je za jedan gol bio bolji od TELEČKE. „D“ grupa je obilovala golovima, OMLADINAC (B) -DUNAV 4:1 i  EX Stanišić-GRANIČAR (R) 4:2.

Utakmice su sudili Martinović, Đurđević i Leković.
Turnir se nastavlja, a naredne subote se igra treće kolo. Četvrtfinale je u nedelju 10, i istog dana se igra polufinale i mečevi za plasman.

Tekst i foto Vinko Janković

Povezano:  ZA KRAJ PALA I BAČKA 1901