nedelja, 9 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

ZORAN ĆIRIĆ KREĆE SA TEKSTILCEM U PROJEKAT OPSTANAK U LIGI I STVARANJE DOBROG TIMA

Odžački Tekstilac je uoči priprema za nastavak sezone u Vojvođanskoj ligi Sever angažovao novo rukovodstvo i trenera. Veoma loše stanje na tabeli, koje najavljuje veliku borbu za opstanak u ligi, nateralo je one kojima je klub prirastao srcu da reaguju, pa je rad sa prvim timom poveren jednom od najboljih fudbalera poniklih u Oždacima, a vremenom i dokazanom treneru Zoranu Ćiriću. Od njega se očekuje da stabilizuje ekipu i da od samog starta krene ka bezbednoj zoni, odnosno da što pre uhvati priklučak sa timovima iz sredine tabele.

-Tekstilac nije skroz ugrožen i nalazimo se iznad „crte“, ali to nije dovoljno, jer je bodovna razlika mala i nema opuštanja, prve su reči novog stratega odžačkog kluba Zorana Ćirića.

Svojevremeno igranje za nekoliko superligaških klubova među kojima je i beogradski Partizan doprinela su da Ćirić stekne veliko znanja u trenerskom poslu koje sada mora da prenese na igrače. Ima li Tekstilac kvaliteta za ostvarenje onoga što je uprava zamislila?

-Trenutno na raspolaganju imam ove igrače koje sam zatekao u klubu i sa time moramo raditi. Upoznat sam sa kvalitetom pojedinaca i verujem da ćemo uspeti da se plasiramo oko sredine tabele i da do kraja prvenstva damo priliku i nekim mladim igračima na koje će se klub kasnije osloniti. Pripreme kreću u subotu od 15 časova, tada ćemo uz prozivku odraditi prvi trening i znaću na koga mogu da računam u narednom periodu, kaže Ćirić.

Odžaci su opština u kojoj se nekada vrednovalo fudbalsko znanje, a Tekstilac je klub koji može da se pohvali da je u svom stogodišnjem postojanju iznedrio mnoge velikane koji su kasnije angažovani da brane boje vrhunskih klubova elitnih liga. Sasvim je izvesno da Tekstilac zaslužuje bolji rang takmičenja od borbe za opstanak u Vojvođanskoj ligi. Ne tako davno u ovom gradiću igrao se fudbal saveznog ranga, doduše to je bio mesni rival OFK Odžaci, ali to ne umanjuje znanje i fudbalske predispozicije meštana ovog okruga.

Povezano:  U ODŽACIMA BEZ IZNENAĐENJA 3:0 ZA TEKSTILAC

-Ima potencijala i sa dobrim radom moglo bi se napraviti nešto, ali o tome možemo razgovarati nakon što se Tekstilac stabilizuje i osvoji dovoljan broj bodova za bezbrižno igranje do kraja prvenstva. Nadam se da će uz podršku meštana, lokalne samouprave i svih onih koji vole fudbal Tekstilac povratiti nekadašnji renome i da će stadion ponovo biti mesto okupljanja mladih, poručuje Zoran Ćirić trener pred kojim je prva prepreka opstanak u ligi, a nakon toga, možda stvaranje tima za veće domete!