petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

MILE JE ODLIČJE POŠTENJA I DOBROTE

MILE RESANOVIĆ ČOVEK KOJI JE PROVEO CEO ŽIVOT U SPORTU

 

U trenucima kada je u Prigrevici fudbalska ekspanzija i kada se svakodnevno beleže novi istoriski uspesi, zahvaljujući direktoru FK Bratstvo 1946 Aleksandru Koraću počasno mesto u klubu imaju oni koji su ga održali i sačuvali u najtežim vremenima. Među njima je poznati prigrevački sportski radnik Mile Resanović, nekadašnji sekretar i glavni operativac Bratstva 1946, ali i dugogodišnji fudbalski delegat.

Uz ima ovog čoveka vezan je slogan koji je dobio od kolega obaljajući funkcije delegata „Mile je odličje poštenja i dobrote“.

-Drago mi je što je prigrevački fudbal napredovao i što je klub dospeo u rang najboljih u Pokrajini. Za takav uspeh trebao je naporan rad, dobro rukovodstvo, organizacija i prava selekcija igrača. Sve to se poklopilo u Bratstvu 1946 i uspeh nije plod slučajnosti, prve su reči Mileta Resanovića.

Kao zaljubljenik u sport Resanović je pomagao svim seoskim klubovima, vodio administrativnu brigu, davao savete, pisao razne dopise i zalagao se da svaki klub dobije određenu pomoć za rad. Sve to je činio iz ljubavi prema selu, jer Resanović pripada grupi onih koji najviše vole svoju Prigrevicu.

-Radeći u tadašnjoj Jugoslovenskoj železnici i zbog obaveza na poslu nisam mogao da se intenzivnije bavim sudijskim pozivom, koji sam položio još davne 1978. godine, ali sam kao delegat na području opština Sombor, Odžaci, Apatin i Kula bio prisutan 33 godine i bio delegiran na 397 utakmica. Sa svaka od tih utakmica još i danas imam zabeleške. Raditi u sportu mi je bilo zadovoljstvo i rado sam prihvatao da budem delegat na „vrućim“ susretima, koje sam uglavnom dobijao, tvrdi Resanović.

Starosna granica je učinila svoje, pa je Resanović od 2012. godine u fudbalskoj mirovini, no, to ga ne sprečava da prati svaku utakmici Bratstva 1946, kako na domaćem tako i na gostujućim terenima. Kada mu se ukaže prilika obavezno je prisutan i na ostalim sportskim borilištima.

-Pre svega moram da se zahvalim sadašnjem rukovodstvu Bratstva 1946 koje ima razumevanja prema nama i koje nam omogućava da idemo na utakmice. Zahvaljujući fudbalu i ostali sportovi, pre svega mislim na rukomet, su počeli bolje da rade i stižu rezultati. To je bilo neophodno za selo koje je polako počelo da gubi mladež. Verujem da će i ostali krenuti stazama uspešnog Bratstva 1946 i na taj način vratiti nekadašnji život mladih u selo, reči su velikog sportskog entuziaste Mileta Resanovića.

Jovan Banjac