nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KARTONIJADA U CRVENKI

CRVENKA – RADNIČKI (Sombor) 4:1 (2:1)

Stadion Crvenke. Bez prisustva publike

Sudija Vanja Filipović (Subotica)

Strelci : Subotić 15. (11 m), Babić 32., Šakić u 90. i 90.+2 za Crvenku a Pavin u 25. za Radnički

Žuti kartoni :Babić, Ma. Kerekeš, Končar (Crvenka) Kolarić, Žeželj, Mazinjanin, Pavin,S. Tevanović i Josić (Radnički)

Crveni kartoni: Ivić i Miloš Kerekeš (Crvenka) – N. Tevanović i Knežević (Radnički)

CRVENKA : Gostović, Bošković, Ivić, Mi. Kerekeš, Zelić, Končar, Babić, Subotić, (Bakić), Trifunović, (Božičić), Ma.Kerekeš, (Bešić), Šakić, (Javor)

RADNIČKI: Vezmar, N. Tevanović, Mazinjanin, (Radeka), Kolarić, (Josić), Knežević, S. Tevanović, Mitrović, Ožegović, Lučić, Pavin (Čuljak), Žeželj, (Krunić).

Komšijski derbi u drugom kolu prvenstva vojvođanskog Severa, u kome su se sastali domaća Crvenka i somborski Radnički, obeležila je nervozna igra pojedinih aktera meča, loše debitansko suđenje mladog Filipovića iz Subotice, koji je u svoju beležnicu uneo više od polovine učesnika premijernog susreta u novom prvenstvu u najslađem selu u Vojvodini, i pobeda domaćeg tima, koja nije sporna u svim tim događanjima tokom 90 minuta igre. Možda je svemu ovome doprinelo i veoma sparno vreme i visoka temperatura vazduha, i u takvim uslovima pojedinci nisu u stanju kontrolisati svoje ponašanje. Šta bi se drugo moglo reći, jer prvenstvo je tek počelo, nikom ne gori pod nogama, pa borba za prestiž i bodove ne bi trebala da prelazi granice fer i sportskog ponašanja na terenu. Četiri crvena kartona i devet žutih je gotovo pola špila, što bi se žargonski reklo, pokazana su igračima oba tima uglavnom zbog preoštrih startova i nesportskog ponašanja, ali i nedovoljnog iskustva mladog arbitra Vanje Filipovića iz Subotice, kome je ovo bio prvi meč u višem stepenu takmičenja. U zamerkama mu se može prigovoriti da nije od starta imao strožiji kriterijum, kada se možda moglo preventivno delovati na „usijane“ glave. Prvi crveni, opravdano je dosuđen odbrambenom igraču gostiju Nikoli Tevanoviću kada je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, i nepromišljeno ostavio ekipu na cedilu više od jednog sata igre (15. minut).

Domaćin je tada iz kaznenog udarca poveo sa 1:0, a gost se u rezultatsku neizvesnost povratio deset minuta kasnije, kada je Peđa Pavin iz slobodnog udarca savladao Gostovića za 1:1. Isti igrač je kumovao drugom golu domaćina, izgubivši jednu loptu na svojoj polovini, što su igrači Crvenke iskoristili, tačnije Babić, da bi došli do prednosti sa kojom se otišlo na odmor.

Slab sudijski debi na vojvođanskoj sceni

Nastavak utakmice protekao je u boljoj igri gostiju, iako brojčano slabiji, jer se sticao utisak da domaćin brani minimalnu prednost iz prvoga dela. Bilo je nekoliko izglednih prilika, a najbolju je imao rezervista Čuljak, koji nije uputio udarac u okvir gola iz jedne veoma lepe šanse za postizanje gola. Na osam minuta pre kraja susreta dogodio se incident, koji je prerastao u opštu tuču i gužvu na terenu, koja je potrajala sedam minuta. Igrač gostiju Mitrović je povukao za dres jednog od igrača Crvenke nakon čega su na njega nasrnula dvojica napadača domaćina, posle čega su usledile ružne sceve na terenu, a ceo slučaj je izmakao kontroli. U saradnji sa pomoćnicima, sudija Filipović je iskartonirao „vinovnike“, a stiče se utisak da je pogrešio u slučaju Knežević, jer dotični nije učestvovao u tuči. Kada su se duhovi smirili, i na terenu ostala po devetorica iz oba sastava, nastavak je u potunosti pripao domaćinu, koji je u dve akcije preko Šakića u 90. i 90.+2 završio posao za sigurnu pobedu. Na kraju, za ovaj meč, koji se kao i svi ostali igrao pred praznim gledalištem, možemo reći da je dobro što je tako, jer bruku koju su videla službena lica, ne mora da vidi i širi auditorijum na tribinama.