ponedeljak, 6 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ABASOVU „ZLATNA RUKAVICA“

Na sinoć završenom 63. po redu bokserskom turniru “Zlatna rukavica” koji je održan u Somboru u hali Mostonga, pod pokroviteljstvom grada Sombora a u organizaciji Bokserskog saveza Srbije za pobednika je proglašen srpski reprezentativac Vahid Abasov. On je u finalu savladao nosioca olimpijske norme za Tokio 2.021. Alžirca Čemsednina Kramova sa 4:1 i po ocenama stručnog žirija prikazao je najviše, samim time je poneo ovo, u svetu boksa, značajno priznanje.

Za najboljeg tehničara proglašen je Kubanac Žoanhel Moja, koji je u kategoriji do 63 kg rezultatom 3:2 pobedio Ukrajinca Jurija Šestaka. Za najborbeniji par proglašeni su Ukrajinac Dmitri Ribalko i Alžirac Nemouči Jounes u kategoriji do 75 kg.

„Zlatnu rukavicu“ Abasovu je uručio gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, najboljem tehničaru Kubancu Moji pehar je predao predsednik skupštine grada Sombora Zoran Rus, dok je trofeje namenjene najboljoj reprezentaciji i najborbenijem paru dodelio predsednik žirija, legenda srpskog boksa Mujo Bajrović.

Turnir je trajao od 26. do 29. novembra, a nastupio je 41 bokser iz devet zemalja: Alžir, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kuba, Gana, Moldavija, Severna Makedonija, Srbija i Ukrajina. Najuspešnija je bila Srbija sa ukupno deset odličja, Takmičenje je održano pod strogim merama zaštite, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije, bez publike, a svi učesnici su bili testirani.

Pobednici po kategorijama

57 kg) Eduard Trofymenko (UKR) – Mordjane Oussama (ALG) 4:1

(63 kg) Moya Yoangel (CUB) – Yurii Shestak (UKR) 3:2

(69 kg) Vakhid Abasov (SRB) – Chemseddine Kramov (ALG) 4:1

(75 kg) Dmytro Rybalko (UKR) – Nemouchi Younes (ALG) 2:3

(81 kg) Saša Milovac (SRB) – Vladimir Mironchikov (SRB) pobeda Mirončikova bez borbe

(+91 kg) Dušan Veletić (SRB) – Bouloudinat Chouaib (ALG) pobeda Alžirca bez borbe