sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATIN BEZ PREMCA U ORGANIZACIJI ODBOJKAŠKOG TURNIRA

„Street volley Apatin 2020“ nije turnir, već festival budućih odbojkaških šampiona

Turnir „Street volley Apatin 2020“ koji je održan u subotu u centru grada, ispunio je i ove godine sva očekivanja, a učestvovalo je 157 ekipa, kod devojčica u osam, odnosno kod dečaka u šest uzrasnih kategorija. Ono što su Apatinci imali priliku da vide, odavno je prevazišlo turnirski karakter, pa se komotno može reći da je u subotu bio još jedan odbojkaški festival dece, tačnije budućih šampiona.

Tokom čitavog dana čuo se pozitivan i svima drag žagor dečijih glasova iz kojih je odzvonjavala neopisiva radost prilikom svakog osvojenog poena. Na 14 terena vodila se bespoštedna borba za svaku loptu, poen, set i bodove. Mada im je uspeh na ovakvom takmičenju od velikog značaja, deca su već sada vaspitana u sportskom duhu i poštuju kodeks ponašanja, pa je 15 sudija sa teritorije čitave Vojvodine bez mnogo napora priveli oko 150 utakmica kraju, uz konstataciju da su to odradili odlično.

Samo je korona virus mogla sprečiti da ovaj turnir ne dobije tradicionalni međunarodni karakter, jer su ove godine izostali takmičari iz Hrvatske i BiH, ali nema sumnje da će utisci velike većine učesnika dopreti do njih i da će se naredne godine ponovo pojaviti. No, i pored svih poteškoća, Apatin je u subotu ponovo bio organizator najvećeg turnira u državi i regionu.

Drago nam je da su učesnici, njihovi treneri i predstavnici klubova zadovoljni napustili naš grad i da su otišli sa puno lepih utisaka. Ostvaren je cilj, a to je omasovljavanje sporta i usmeravanje mladih na pravi put. Svedoci smo sjajne dece koja poseduju talenat i ubeđen sam da će neko od ovih dečaka i devojčica poneti reprezentativni dres i ostvariti lepu sportsku karijeru. Mnogi su prikazali zavidno znanje, što nam daje za prevo da se nadamo da će srpska odbojka ostati u svetskom vrhu, kaže glavni organizator i prvi čovek apatinske odbojke Miloš Popović, koji se posebno osvrnuo na one koji su pomogli organizaciju turnira: – Zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog turnira, a to su: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Odbojkaški savez Vojvodine, Weber Saint – Gobain Apatin, DOO Edukalis Beograd, Diskont piča Slap Apatin i Odbojkaški savez Srbije.

U svim kategorijama i na svakom od 14 terena podeljene su nagrade: pehari, medalje i individualne nagrade za prve tri ekipe, odnosno, za pobednike terena. Najviše zlatnih medalja na turniru Street Volley Apatin 2020 osvojile su ekipe: Apatina, NS Volley Team iz Novog Sada i Sombora, a najviše medalja na turniru, ukupno osam osvojile su odbojkašice Apatina.