ponedeljak, 6 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATIN IMA 96 ZARAŽENIH VIRUSOM KOVID 19, ZASEDAO KRIZNI ŠTAB

Usled povećanog broja zaraženih od virusa Kovid 19 koji je evidentan u našoj opštini, te neizbežnih kontakata koji su ostvareni sa obolelima što trenutnu situaciju može učiniti mnogo alarmantnijom, danas je sednicu održao Štab za vanredne situacije opštine Apatin i doneo sledeće preporuke:

1.       Mole se roditelji koji imaju mogućnosti da organizuju čuvanje dece, istu ne dovode u prostorije PU „Pčelica“ narednih 14 dana.

2.       Obaveštavaju se svi građani opštine Apatin, da su u skladu sa odlukom Republičkog štaba za vanredne situaciji u obavezi da i na otvorenom prostoru gde je veća koncentracija ljudi (pijace, tržni centri i sl.) u obavezi da nose zaštitne maske.

3.       Nalaže se JKP „Naš dom“ Apatin da od četvrtka 26.11. kontinuirano vrši dezinfekciju prilaza javnim ustanovama (Dom zdravlja, policija, opštinska uprava, mesne zajednice i dr.)

4.       Apeluje se još jednom na sve građane koji su pozitivni na virus Kovid 19, kao i one koji su imali kontakt sa zaraženim osobama da se striktno pridržavaju mera samoizolacije u trajanju od 14 dana.