četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATIN U SUBOTU U CENTRU ODBOJKAŠKIH ZBIVANJA

Apatin, koji je odavno poprimio status odbojkaškog grada, u subotu 4. jula biće u prilici da opravda taj epitet, jer će biti centar regionalne odbojke. Naime, OK Apatin će toga dana biti domaćin tradicionalnog festivala ulične odbojke, koji će se održati pod nazivom „Street volley Apatin 2020“

Turnir “Street Volley Apatin 2020″ održava se u centru grada širom ulice Srpskih Vladara, a nastupaju ekipe dečaka i devojčica uzrasta od 8 do 16 godina podeljeni u osam kategorija devojčica, odnosno šest kategorija dečaka.

Apatinci su svoj turnir odavno svrstali u kalendare mnogih klubova i saveza, pa je i pored svih trenutnih poteškoća, interesovanje veliko i očekuje se da i ove godine bude najveći turnir u državi i regionu. Ono što je u ovom trenutku izvesno, svi koji su barem jedanput bili u Apatinu ponovo dolaze, a do sada su učešće potvrdili: ŽOK Novi Sad,  Banja Koviljača, Pionir Beograd, Zaslon Šabac, Wolfland Karavukovo, Merkur B Palanka, NS Volley Team, ŽOK Subotica, Hot Volley Beograd, Blok Aut Temerin, Boom Volley Prigrevica, Sombor, Volleystars Ztenjanin, Klek,  Warriors Obrovac, Panonija B Palanka, Win Volley Subotica, Futog, Partizan Bač, Hajduk Kula, Vrbas, Bogatić, Libero Bačko Gradiste, Srem 022 Sr Mitrovica, Soko Nova Gajdobra,Mladost Bački Petrovac, Respekt N Sad,Topola, Futog Volley, Bečej i Apatin.

Uzdigao odbojkaški sport u apatinskoj opštini, Miloš Popović

Dugo je trajala neizvesnost hoćemo li smeti da organizujemo ovako veliki skup. Sada je situacija mnogo jasnija, pa se očekuje dolazak preko 40 klubova koji će dovesti oko 150 ekipa. Na turniru ove godine zbog situacije sa korona virusom i problema na graničnim prelazima ne učestvuju klubovi iz Hrvatske i BIH. Za prve tri ekipe u svim kategorijama su obezbeđene medalje, pehari, kao i pojedinačne nagrade. Na turniru će suditi 20 sudija sa teritorije Vojvodine, kaže Miloš Popović glavni organizator ove nesvakidašnje i izuzetno cenjene sportske manifestacije i dodaje: – Street volleyball turnir Apatin predstavlja međunarodni ulični turnir u mini odbojci, koji ima za cilj da doprinese razvoju odbojke, stvaranju uslova za aktivnije učešće mladih u vrhunskom sportu, kao i uključivanju mlade populacije u sportske aktivnosti u slobodno vreme, kroz afirmaciju sportskog i takmičarskog duha.

Turnir Street volley Apatin je godinama unazad najmasovniji turnir u uličnoj odbojci u Srbiji i regionu, a tako će biti i ove godine. Početak turnira je zakazan za 10 časova.

Ovu značajnu manifestaciju su podržali: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Odbojkaški savez Srbije, Weber Apatin, Edukalis Beograd, SO Apatin.