sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATIN UPISAN U MAPU KAO GRAD ODBOJKE

OBORENI SVI REKORDI ULIČNE ODBOJKE

Ako je bilo nekih dilema, sada ih više nema. Apatin je postao centar odbijkaških zbivanja, a to potvrđuje broj učesnika i način na koji je održan turnir „Street volley Apatin 2018“, koji je srušio sve rekorde po broju učesnika  kada je u pitanju ulična odbojka.
Ukupno 52 kluba iz Hrvatske, BIH i Srbije su doveli više od 1.500 devojčica i dečaka uzrasta od 8 do 15 godina.
Svečano otvaranje, ove velike sportske menifestacije obavljeno je tako što je Dubravka Korać podpredsednica SO Apatin pozdravila učesnika i poželela im uspeh, a nakon toga usledila  su nadmetanja na 22 odbojkaška terena .
Dužinom cele apatinske glavne ulice takmičilo se rekordnih 280 ekipa u osam uzrasnih kategorija.

Na turniru je bilo 200 trenera koji su sjajno organizovali i vodili svoje ekipe i 23 sudija koji su bez primedbe odradili svoj posao.

Promoterke ovog do sada najmasovnijeg turnira u uličnoj odbojci u Srbiji i regionu bile su  igračice Vizure koje su svojim prisustvom ulepšale turnir i na najbolji mogući način podržale učesnike.
U toku turnira odigrana je i revijlalna utakmica gde su šampionke Srbije i učesnice lige šampiona odbojkašice Vizure Slađana Erić, Katarina Lazović, Sara Lozo i Aleksandra Ćirović odigrale jedan set protiv učesnica turnira u Apatinu.

Dobijeni su pobednici turnira u 3 kategorije,
U vreme kada su trebale da se odigraju finalne utakmice na svim mrežama i da uslede utakmice polufinala i završne utakmice turnira kiša nije dozvolila da se ova prelepa sportska manifestacija privede kraju.

Nešto posle 16 časova turnir je prekinut zbog vremenskih uslova.

Bez obzira na nevreme i obilnu kišu koja je zahvatila Apatin neposredno pred odlučujuće utakmice turnira, svi učesnici ove manifestacije su zadovoljni i puni lepih utisaka napustili Apatin.

Organizator turnira je bio odbojkaški  klub Apatin, veliki oslonac i pomoć u organizaciji turnira pružili su Opština Apatin  i Sportski savez Opštine Apatin, Tref sport, Pinćir BIO i Džimi komerc, diskot pića Slap.