subota, 16 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINAC VLADIMIR LOVRIĆ NAJBOLJI U KUVANJU RIBLJEG PAPRIKAŠA

DA SE ZNA KO JE NAJBOLJI!

Tradicionalna gastronomsko-turistička manifestacija „Zlatni kotlić Vojvodine’’, čiji je pokrovitelj Turistička organizacija Vojvodine, održana je u nedelju 16.septembra u Bačkom Jarku na jezeru Udruženja sportskih ribolovaca ‘“Jezero’’ a u organizaciji Mesne zajednice Bački Jarak i Turističke organizacije opštine Temerin.

Šampion iz Apatina, Vladimir Lovrić

U takmičenju u kuvanju riblje čorbe i paprikaša učestvovalo je 22 ekipe iz Titela, Odžaka, Žablja, Kovina, Plandišta, Sombora, Bačkog Petrovca, Kikinde, Bačke Palanke, Pančeva, Srbobrana, Novog Sada, Subotice, Kule, Novog Kneževca, Novog Bečeja, Zrenjanina, Sremskih Karlovaca, Apatina, Stare Pazove, Bača i Temerina.

Stručni žiri u sastavu Janko Pinđer, Brašo Lapu i Vladan Subotin proglasio je sledeće pobednike: Riblji paprikaš

1. Vladimir Lovrić, Apatin 
2. Ekipa „Slobodni momci’’, Kula
3. Ekipa ‘“Banatski kulinari’’, Kikinda

Učesnici takmičenja

Dovoljno za uvod, a sada par reči o šampionu sa obala Dunava. Naime, Vladimiru je ovo još jedno u nizu priznanja za vrhunsko umeće u kuvanju paprikaša, a da je to istina neka potvrde ovi podaci: Fish fest Beograd jednom drugo i jednom treće mesto, „Zlatni kotlić Palića“ dva puta drugo mesto, „Pačijada Harčaš“  prvo mesto, „Zlatni kotlić Apatin“ prvo mesto, „Bodrog fest Bački Monoštor“ prvo mesto, „Bački kotlić Bač“ prvo mesto, „Zlatni kotlić Vojvodine“ jednom treće mesto i sada prvo mesto.

Sve se ocenjuje, a ovaj je najbolji!

Ovo su samo neka od mnogobrojnih priznanja koje je naš sugrađanin osvojio i na najbolji način prezentovao grad i opštinu.

Presrećan sam jer je uz moje ime spomenut Apatin, grad u kome se oduvek kuvao najbolji riblji paprikaš. Kulinarstvo je moja ljubav još iz dečačkih dana, a vremenom sam se trudio da usavršim kuvanje ribljeg paprikaša, jer smatram da je to nešto što karakteriše sredinu odakle dolazim. Nadam se da će vremenom biti još nekih nagrada, skromno je komentarisao svoj uspeh Vladimir Lovrić, čovek koji je demantovao sve priče da je Apatin stagnirao u kvalitetnom paprikašu.

J.Banjac