subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINSKA PUBLIKA SVE BROJNIJA U BIOSKOPU I POZORIŠTU

Danijela Obradović

U razgovoru sa medijima, direktorica Kulturnog centra Apatin Danijela Obradović, govorila je o periodu iza nas, kao i o budućim planovima.
Zadovoljna sam kako je 2017. godina prošla, odigrano je ukupno 11 dečijih predstava, 21 predstava za odrasle, održane su 23 izložbe od kojih je jedna imala međunarodni karakter, gde je učestvovalo 117 autora iz 34 zemlje. – izjavila je Obradovićeva.
U nastavku razgovora, Danijela nam je rekla i da je posebno ponosna na digitalizaciju bioskopa, što je donelo većem broju projekcija, konkretno sa 51 na 82 na osnovu čega se i broj gledaoca povećao za 25% odnosno oko 4000 gledaoca je pogledalo neku od projekcija u 2017. godini. Broj gledaoca je znatno veći kada se tom broju doda i pozorišna publika. Posebno raduje činjenica da smo imali jako dobru saradnju sa PU „Pčelica“ Apatin i osnovnom školom, gde je samo poslednju predstavu pogledalo preko 1200 dece. Ovakve brojke daju vetar u leđa svima nama u Kulturnom centru, te se sa pravom nadamo još uspešnijoj 2018. godini.

Najveći ponos Kulturnog centra Apatin je sopstveni projekat, predstava „Gorenje naroda“ koja je oborila sve dosadašnje rekorde. Naime za samo dva meseca, predstava je odigrana 5 puta i svaki put se tražila karta više. Posebno raduje činjenica da je ova predstava rediteljski prvenac našeg Apatinca Milana Vejnovića.
Veliko je zadovoljstvo videti da Apatin ima pozorišnu publiku koja ceni naš trud i rad. U prilog tome govori i činjenica da su karte za večerašnju predstavu Hor bečkih dečaka prodate za svega dva dana.

Drugi deo konferencije sledi narednih dana.