utorak, 26 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINSKI ATLETIČARI I U 2021. GODINI NASTAVILI TAMO GDE SU USPEŠNO STALI

Članovi Atletskog kluba Apatin i u novoj godini, u kojoj klub slavi jubilej 20 godina postojanja, nastavili su tamo gde su stali

Početkom januara u Mrsaću je održana 51. ulična trka, gde su u izuzetno jakoj seniorskoj konkurenciji nastupili Đuro Borbelj i Denis Firulović. Borbelj je osvojio mesto, dok je na debitantskom nastupu u dresu AK Apatin mladi Denis Firulović osvojio sedmo mesto.

Apatinci su bili zapaženi i u Kuli gde je održana Božićna trening trka na pet kilometara u kojoj je nastupilo oko100 takmičara i takmičarki iz više gradova Srbije. Najuspešniji je bio Borbelj koji se popeo na pobedničko postolje jer je pobedio u sveukupnom plasmanu. Sjajan nastup uz obaranje ličnog rekorda imali su Predrag Vejin i Konstantin Šimić, a nadomak obaranja ličnog rekorda bili su i Aleksandar Stajić i Nemanja Đurić. Dobar nastup imali su i Živa Vijoglavin, Igor Bakoš.

Proteklog vikenda, u Atletskoj dvorani u Beogradu, održano je Otvoreno Prvenstvo Beograda za seniore gde je Đuro Borbelj imao odličan nastup, osvojivši treće mesto u ukupnom plasmanu sa novim ličnim rekordom 8 minuta 39 sekundi i 14 stotinki.

Istog dana u Kraljevu je održan tradicionalni Ibarski kros na kojem je nastupilo šest članova kluba, a najuspešniji u trci seniora bio je Denis Firulović, koji je osvojio prvo mesto. Inače, njemu je to prva pobeda u dresu AK Apatin, a u istoj trci treće mesto osvojio je Aleksandar Stajić.

Naredna tri vikenda slede takmičenja u dvorani, najpre Otvoreno prvenstvo Beograda za mlađe juniore koje će se održati 23. januara, potom Prvenstvo Srbije za starije juniore 30. i 31.januara na kojima će nastupiti Konstantin Šimić i na kraju 5. i 6. februara Prvenstvo Srbije za seniore gde se puno očekuje od Đure Borbelja pored koga bi na Prvenstvu trebali da nastupe još dva člana kluba Aleksandar Stajić i Nemanja Đurić.

Uporedo sa takmičenjima, nakon pauze sa radom, nastavlja se rad besplatne škole atletike AK Apatin koji se odvija u hali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, utorkom i četvrtkom u velikoj hali od 18.45 do 20.00 časova i subotom od 10.00 do 11.15 časova u maloj hali. Treninzi su otvoreni za sve zaintereovane i potpunio su besplatni. Informacije u vezi sa treninzima mogu se dobiti na email kluba akapatin2001@gmail.com ili telefon 0640110222.