sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINSKI ATLETIČARI NA KABLARU I DUBROVNIKU, ATLETSKI KLUB APATIN DANAS POSTAJE PUNOLETAN

Protelog vikenda apatinski atletičari nastupali na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje je održano u subotu 27.04. na planini Kablar i u Dubrovniku na 5. Dubrovačkom polumaratonu koji je držan u nedelju 28.04.

Na izuzetno kvalitetnom Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje je pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Srbije, u tehničkoj organizaciji AK ČAAK Čačak i udruženja „Čačani u Čačku“ i vođstvom direktora takmičenja Ivanom Čvrkićem, održano u predivnom ambijentu planine Kablar, Atletski klub Apatin imao je tri predstavnika,  Ana Lukić je u konkurenciji seniorki na 7500 metara osvojila osmo mesto, Miroslav Pešić u konkurenciji seniora u trci na 10000 metara osvojio 11. mesto, dok je tehnički delegat ASS na Prvenstvu bio je Goran Čegar.

Na 5. Dubrovačkom polumaratonu nastupila su dva apatinska atletičara koji su uspešno istrčali deonicu od 21 kilometar i 097 metara, Nenad Đorđević (1 sat 53 minuta i 26 sekundi) i Predrag Vejin (1 sat 59 minuta i 59 sekundi).

Atletski klub Apatin danas slavi punoletstvo, naime na današnji dan 29.04.2001. godine u sali Kulturno-umetničkog društva „Dunav“ Apatin, održana osnivačka skupština prvog atletskog klubau gradu. Apatinski atletičari u proteklih 18 godine osvojili su na desetine medalja na zvaničnim Prvenstvima Balkana i Srbije, nastupali su na svim kontinetima gde su nosili boje kluba i na najbolji način promovisali Apatin.

Predrag Vejin

Atletski klub Apatin učestvovao je na Kupu Šampiona u polumaratonu u Potrugaliji gde je osvojeno 9. mesto (2006. godine), takođe AK Apatin bio je organizator Prvenstva Balkana u polumaratonu (2015. godine). Klub je organozator sada već tradicionalnih sportskih manifestacija koja su poznata u širem regionu po svom kvalitetu Apatinski Dunavski polumaraton (koji se ove godine 20.10. održava po 24. put), Prekogranični ultramaraton Apatin-Osijek 50 km (koji se od 2015. godine, realizuje u suorganizaciji sa Udrugom zdravo trčanju iz Osijeka).

Danas Atletski klub Apatin realizuje besplatnu školu atletike koja živi već više od dve godine i u kojoj učestvuje na desetinu školske dece, a čijim radom rukovode Bojan Tomašević i Zoran Čegar. Polaznici škole osvajači su velikog broja odličja na takmičenjima na kojima su učestvovali, pored mladih atletičara boje kluba nosi veliki broj seniora koji pružaju veliku podršku funkcionisanju i na najbolji način vrše promociju kako kluba tako i Opštine Apatin.

Cilj kluba je da se u narednom periodu otpočne sa izgradnjom atletskog stadiona i da za jubilej dve decenije kluba, mladi atletičari protrče stazom.

G.Čegar