sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINSKI ATLETIČARI USPEŠNI U PRETEKLE DVE NEDELjE

Zlatne medalje Milice Zanze i Miroslava Pešića, srebrna medalja Miloša Drekovića i   bronzana Jelene Rašković

Apatinski atletičari i u prethodna dva vikenda imali su uspešne nastupe i osvajali medalje.

Milica Zanze na pobedničkom postolju

Prošle nedelje je u Novom Sadu održan međunarodni 26. Novosadski polumaraton, na kojem je nastupilo dosta apatinskih atletičara. Najveći uspeh ostvario je Miroslav Pešić koji je osvojio prvo mesto u u tri na 6 kilometara koja je održana u polumaratona, u istoj trci Nemanja Đurić osvojio je četvrto mesto. U polumaratonskoj trci na 21 km i 097 metara, četvrto mesto u sveukupnom plasmanu kod žena osvojila je Aleksandra Burkanović.

U subotu 30.3.2019. godine u Zrenjaninu je u organizaciji Atletskog kluba Proleter održano Prvenstvo Vojvodine u krosu, gde je za Atletski klub Apatin nastupilo 8 takmičara i takmičarki. Osvojene su dve medalje, u trci devojčica na 200 metara (2010. godište), ubedljivu pobedu ostvarila je Milica Zanze u trci na 200 metara, dok je Miloš Dreković u trci na 250 metara osvojio drugo mesto, dobre nastupe imale su i Elena Ćopić i Jovana Kuridža. U trci seniora na 5 kilometara zapažene rezultate ostvarili su seniori Miroslav Pešić, Filip Demić i Živa Vijoglavin.

U nedelju 31.03. u Jagodini je održan 3. Jagodinski maraton gde je bronzanu medalju za AK Apatin osvojila Jelena Rašković u trci na 5 kilometara. U trci na 21 kilometara i 097 metara, odlične nastupe imali su Novoca Stojanović koji je oborio lični rekord i osvojio četvrto mesto u sveukupnom poretku, u istoj trci peto mesto u ukupnom plasmanu i prvo mesto u starosnoj kategoriji osvojio je Zoran Radičanin, dok su Saša i Zorica Antić novi članovi AK Apatin osvojili bronzane medalje u svojim starosnim kategorijama. U trci na 5 kilometara nastupila je i Marija Bubalo.

Miroslav Pešić (sredina) pobednik trke na 6 km

U Jagodini je tokom vikenda održan i prvi istorijski susret organizatora atletskih događaja izvan stadiona. Inicijator  skupa bio je koordinator ASS za atletske trke izvan stadiona Goran Čegar, kojem je domaćin skupa uručio specijalnu plaketu za razvoj atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji. Suorganizatori manifestacije bili su Atletski savez Srbije i Grad Jagodina, u radu je učešće uzelo 40 organizatora atletskih manifestacija izvan stadiona, među kojima je bio i Atletski klub Apatin koji su predstavljali Zoran Čegar, Sreto Ilinčić i Ana Nađheđeši. Skup je otvorio Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, a radnom delu skupa prisustvovao je direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

G.Čegar