utorak, 22 junaApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINSKI ATLETIČARI USPEŠNI U PROTEKLIH DESET DANA

            Nastupi u Sombor, Petrovcu na Mlavi, Sisku i Vršcu

Apatinski atletičari u proteklih desetak dana nastupali su u velikom broju na takmičenjima u zemlji i inostranstvu (Sombor, Petrovac na Mlavi, Sisak, Vršac).

Milica Zanze, Uroš Mandić i trener Bojan Tomašević u Somboru na višeboju

Mladi atletičari AK Apatin predvođeni trenerom Bojanom Tomašević i uz podršku roditelja, takmičili su se na višeboju (trčanje na 60 metara, skok u dalj i bacanje vorteksa) koji je organizovao AK Maraton na gradskom stadionu u Somboru, gde su ostvarili sjajne rezultate. Milica Zanze i Uroš Mandić osvojili su prva mesta, Miloš Dreković bio je drugoplasirani, bronzano odličje osvojio je Nemanja Kovačević, dok su Jelena Kuridža i Elena Ćopić, osvojile peto odnosno šesto mesto. Ovim rezultatima mladi apatinski atletičari plasirali su se na finalni višeboj koji bi po planu trebalo da se realizuje 06. Juna ove godine u Crvenki.

Prethodnog vikenda u Somboru je održan 40. Somborski polumaraton u okviru kojeg je održano Prvenstvo Srbije u polumaratonu na 21 kilometar i 097 metara, u kojem je učestvovalo 11 članova Atletskog kluba „Apatin“, najuspešniji su bili Aleksandra Burkanović koja je osvojila 4. mesto u ženskoj konkurenciji, dok je u muškoj peto mesto ostvario Novica Stojanović i odmah iza njega na šesto mesto se plasirao Zoran Radičanin. Ostali članovi AK Apatin ostvarili su solidne rezultate, Alisa Bajić u ženskoj konkureciji zauzela je 13. mesto, u muškoj konkurenciji 21. i 22 . mesto ostvarili su Željko Peković i Miroslav Pešić, Živa Vijoglavin bio je 32., dok su Demić Filip, Aleksandar Zdravković i Aleksandar Štajfer osvojili 34., 35. i 39. mesto. Na Prvenstvu Srbije nastupilo je 67 učesnika (48 seniora i 19 seniorki) iz 19 atletskih klubova. Tehnički delegat Atletskog saveza Srbije na prvenstvu bio je Goran Čegar.

Na 40. Somborskom polumaraton gde je učestvovalo preko 1000 takmičara iz 15-tak zemalja,  nastupio je i veliki broj trkača iz apatinske opštine i trkačke grupe Dobro jutro Apatin. U trci na 7 kilometara u ženskoj konkurenciji članice AK Apatin bile su sasvim solidne, Jelena Rašković osvojila je 13. mesto, Marija Bubalo zauzela je 18. mesto, Branka Veličković osvojila je 26. mesto, dok je Sanja Felbapov Stefanović osvojila 103. mesto od 151 takmičarke, u muškoj konkurenciji Dejan Pribojan iz Dobro jutro Apatine osvojio je 52. mesto, a Petar Bubalo osvojio je 125. mesto u konkurenciji od 143 takmičara. U polumaratonskoj trci Zoran Rakić iz Dobro jutro Apatine osvojio je 125. mesto, Nenad Đorđević iz Apa Skaj bio je 308. Od ukupnog broja od 454 takmičara iz 15 – tak zemalja. U ženskoj konurenciji Darija Amanović osvojila je 104. mesto, od 159 žena. U konkurenciji štafeta (3 h 7 km) ekipa Dobro jutro Apatine (Vladimir Varga,  zauzela je četvrto mesto u ukupnom plasmanu. Nemanja Đurić član AK Apatin, osvojio je sa svojom štafetom treće mesto u muškoj konkurenciji.

Povezano:  APATINSKI VETERANI PONOVO U RINGU
Šampio Uroš Mandić

U petak 24. maja u Petrovcu na Mlavi održana je atletska trka na 10 kilometara, 15. Memorijal „Dragutin Tomašević“ gde je nastupilo 360 takmičara i Kenije, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, među kojima je nastupilo i nekoliko članova AK Apatin, Marija Bubalo je sa ličnim rekordom osvojila 16. mesto i Slađana Dečermić 34. mesto u ženskoj konkurenciji, dok je muškoj konkurenciji Zoran Radičanin osvojio je 19. mesto u ukupnom plasmanu i 2.mesto u starosnoj kategoriji, Nemanja Đurić sa ličnim rekordom zauzeo je 48. mesto, dok je Živa Vijoglavin takođe ličnim rekordom osvojio 107. mesto u ukupnom plasmanu i 19. mesto u starosnoj kategoriji.

Uroš Mandić, Jelena Kuridža i Milica Zanze nade apatinske atletike

U Sisku je u nedelju 26.05. održan 1. Sisak polumaraton u dužini od 21 kilometar i 097 metara, na kojem je boje AK Apatin predstavljao Predrag Vejin i osvojio 25. mesto u starosnoj kategoriji istog dana u Vršcu je održana 7. Trka uz Vršačke stepenice, u kojoj je nastupio Nemanja Đurić i osvojio 40. Mesto u konkurenciji 121 takmičara.

G.Čegar