četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINSKI ATLETIČARI ZAPAŽENI NA TRCI U OVČAR BANJI

Zlato za Miroslava Pešića, srebro i bronza za Unu Čegar i Marianu Čegar Lukić

Proteklog vikenda u predivnom ambijentu Ovčarsko-Kalbarske klisure, sa startom i ciljem u Ovčar Banji održana je 1. Trka «Mala Sveta Gora» u kojoj je učešće uzelo blizu 250 takmičara i takmičarki iz 18 gradova, među kojima su svoj uspešan nastup u trkama na 5 i 10 kilometara, imali i članovi Atletskog kluba Apatin.

Sjajnu trku na 5 kilometara u ženskoj konkurenciji na izuzetno zahtevnoj stazi, istrčala je Una Čegar, najmlađa učesnica u trci (10 godina), koja je u cilj ušla zajedno sa majkom Marianom. Njih dve su zauzele drugo i treće mesto u sveukupnom plasmanu.

Mama i naslednica, Una pored mame Mariane

Odličnu trku na 5 kilometara u muškoj konkurenciji imao je Miroslav Pešić koji je slavio ispred Aleksandra Božovića iz Požege, bronzanu medalju u trci na pet kilometara osvojio je novi član AK Apatin, Aleksandar Stajić.

Nastaviti gde su roditelji stali, Una Čegar

U trci na 10 kilometara u kojoj je nastupilo 80 takmičara i takmičarki, odlično izdanje imao je Predrag Vejin koji je u sveukupnom plasmanu zauzeo šesto mesto, dok je Živa Vijoglavin osvojio 20. mesto. Na istoj deonici u ženskoj konkurenciji nova članica AK Apatin, Marijana Mijatović osvojila je sedmo mesto, dok je Branka Veličković zauzela 14. mesto.

Organizatori trke u Ovčar Banji bili su udruženje «Čačani u Čačku» i Planinsko društvo «Kablar» iz Čačka.

Inače, proteklog vikenda je u Sremskoj Mitrovici održano Prvenstvo Srbije na 10.000 metara na kojem je nastupio Apatinac Đuro Borbelj. Izuzetno toplo i teško vreme za trčanje, doprinelo je da od 39 takmičara na startu, 17 trkača odustane među kojima je i Đuro Borbelj, koji je čvrsto držao treće mesto do sedmog kilometra gde je nažalost stao i nije uspeo da završi trku.