nedelja, 26 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINSKI ŠKOLARCI TREĆI NA MEĐUOKRUŽNOM TAKMIČENJU

Kao pobednici Okružnog takmičenja, učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Apatina učestvovali su i predstavljali ovaj okrug na međuokružnom takmičenju u malom fudbalu, koje se održalo 11. maja u Bajmoku, gde su uspeli da zauzmu treće mesto.

Puni optimizma, posle pobeda na okružnom takmičenju nad Čonopljom i Sivcem, izabranici profesora Gorana Kecmana otputovali su za Bajmok, kako bi pokušali da se plasiraju na Republičko takmičenje. Žreb se održao u 12h, kada su izvučeni sledeći parovi: Sremska Kamenica-Apatin i Kikinda-Subotica. Sistem je bio takav da se igraju dva polufinala, i dve ekipe koje prođu da odmah igraju finale. Apatincima je ovaj put zapala Sremska Kamenica, u kojoj su igrali fudbaleri Vojvodine, ODR-a, kao i još mnogih fudbalskih klubova koje u mlađim kategorijama prave odlične rezultate.

Turnir je otvoren utakmicom između mladih Apatinaca i Sremske Kamenice. I pored toga što su dali sve od sebe, izabranici Gorana Kecmana su  poraženi rezultatom 0:2. Za njih će „noćna mora“ biti golman iz Kamenice, koji je imao fantastičnih odbrana, a četiri puta je uspešno intervenisao u situaciji jedan na jedan. Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da su Apatinci imali bolju igru, bili su opasniji od protivnika, ali kako biva u fudbalu, kada promašiš mnogo šansi, kazna sledi. Goran Kecman, profesor fizičkog vaspitanja koji je vodio školsku ekipu, kaže da se sigurno nisu obrukali, da su prikazali fantastičan fudbal, ali da je završnica morala biti bolja, i da naravno ostaje žal za tim Republičkim takmičenjem koji će se održati u Karatašu.

Još jednom, ekipu osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Apatin su činili: 1. Uroš Mandić 2. Nikola Balać 3. Nikola Jerotijević 4. Vidan Jerotijević 5. Nikola Majstorović 6. Marko Kovacević 7. Marko Blanuša 8. Veljko Sladojević 9. Ognjen Bačić 10. Stefan Rodić 11. Aleksandar Birkeš 12. Miloš Uzelac 13. Ognjen Zavođa Na neki način, Apatin je uspeo odbraniti školski ugled u futsalu, i svaka čast igračima, kao i nastavniku na postignutom.

V.J.