subota, 8 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

„APATINTRANS“ NABAVIO SEDAM AUTOBUSA

KREĆE LINIJA APATIN – NOVI SAD

Preduzeće „Apatintrans“ koje je od decembra prošle godine u vlasništvu „Solaris tursa“ iz Odžaka, za potrebe prevoza đaka u novoj školskoj godini nabavilo je sedam autobusa marke „Setra“ koji će se koristiti u tu svrhu, ali i radnika u prigradskom saobraćaju.

Autobusi su među najsavremenijim, jer su klimatizovani, poseduju ulazne rampe i prostor za osobe sa invaliditetom a sedišta su opremljena sigurnosnim pojasevima. Prema rečima Milorada Nikšića – direktora saobraćaja u Apatintransu, ovo preduzeće će nastaviti da modernizuje svoj vozni park.

Direktor izlaže nove planove

-Pored voznog parka, obnovili smo i samu autobusku stanicu i kancelarije preduzeća, a prostorije za prijem putnika prilagođavamo njihovim potrebama, kaže Nikšić.

Direktor Apatintransa Milorad Nikšić najavio je da će od 1. oktobra biti otvorena linija Apatin – Novi Sad.

-Pored postojećih linija prema Somboru i selima apatinske opštine, planiramo da od 1. oktobra ove godine uvedemo i polaske za Novi Sad. Za sada su u planu dva polaska, jedan jutarnji i jedan popodnevni koji će ići trasom: Apatin, Prigrevica, Stapar, Odžaci, Novi Sad, pojasnio je Nikšić.

Preduzeće „Solaris turs“, koje je vlasnik „Apatintransa“ poseduje blizu pedeset autobusa raznih kapaciteta, od 12 do čak 75 sedišta, koji se koriste u linijskom i vanlinijskom saobraćaju.

-U odnosu na prethodni „Apatintrans“ ovo je jedna nova priča i smatramo da smo na dobrom putu da napravimo kvalitetno preduzeće, odnosno prevoznika za respekt, naglasio je Nikšić.

On je rekao da se i u Apatinu, kao i na teritoriji čitave Srbije oseća nedostatak vozača.

-Nažalost najbolji vozači iz naše sredine odlaze da rade u inostranstvo. Mi kao prevoznička firma smo u obavezi da ispoštujemo zakonske propise koji su vezani za bezdednost saobraćaja i zakon o prevozu putnika, koji nas obavezuju da imamo određeni broj vozača za pojedine linije. Za sada se snalazimo, ali konkurs za vozače u našoj firmi je stalno otvoren. Ovom prilikom javno pozivam sve nezaposlene vozače da se prijave u „Apatintrans“, biće dobro primljeni i mislim da će biti zadovoljni, zaključio je Nikšić.