četvrtak, 16 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BAČIĆ ODABRAO TEKSTILAC

Slobodan Bačić ( 46), spada u red ozbiljnih stručnjaka koji je svoju dosadašnju trenersku  karijeru gradio na znanju i savesnom radu, što mu je, po pravilu, donosilo uspehe u svim klubovima u kojima je do sada  radio. Zbog svog skromnog i korektnog ponašanja prema  igračima, članovima rukovodstava klubova, navijačima i medijima kojima je uvek izlazio u susret, iza sebe je stalno ostavljao otvorena vrata.

Zbog takvih svojih svojstava, nimalo ne čudi što je Bačić imao „malo praznog hoda“ u  desetogodišnjnjoj trenerskoj karijeri. Tako je bilo i posle odlaska iz Hajduka 1912 iz Kule, čiju je klupu napustio, pet kola pre kraja jesenjeg dela sezone u Srpskoj ligi „Vojvodina“. Ubrzo su usledili pozivi zainteresovanih klubova.

Bačiću su stigle tri zanimljive ponude. Na klupi u svojstvu šefa stručnog štaba želeli su da ga vide srpskoligaške ekipe Feniksa 1995 iz Stare Pazove i Starog grada iz Bačke Palanke, dok je treća ponuda stigla od Tekstilca iz Odžaka, člana Vojvođanske lige „Sever“.

-Trebalo je sve dobro izvagati i opredeliti se za najbolju varijantu. Hvala ljudima iz Stare Pazove i Bačke Palanke što su me se setili. Drago mi je zbog toga, ali ja sam posle svega prihvatio poziv Odžačana. U otvorenom razgovoru sa Veselinom Đurkovićem, čovekom od posebnog poverenja u rukovodstvu Tekstilca prelomio sam i opredelio se za odžački klub. Izneo mi je detaljno planove kluba kada su u pitanju rezultati u nastavku trke za bodove koja će biti teška i neizvesna. Predočio mi je i sve kvalitete i nedostatke igračkog kadra. Dogovorili smo se da moramo pojačati igrački pogon sa nekolicinom kvalitetnih igrača kako bi pojačali konkurenciju za svako mesto. Pred nas iz stručnog štaba i igrače, postavljen je jasan cilj- ulazak u viši stepen takmičenja Srpsku ligu „Vojvodina“, objasnio je Bačić, novi trener Odžačana.

Ne strahujete od tog rezultatskog imperativa?

-Navikao sam se ja na takve otežavajuće okolnosti. U svim dosadašnjim klubovima sam imao slična opterećenja. To je nešto što je neizbežno kada želite rezultatski da napredujete. Nastojaćemo što bolje da se pripremimo i maksimalno spremno dočekamo proleće. Imamo tri boda zaostatka u odnosu na naše konkurente Vojvodinu i Bajšu. Imamo još jednu otežavajuću okolnost, što ćemo igrati na njihovim terenima. Ali, nemamo nameru da zbog toga odustanemo od svog cilja- jasan je u stavu Slobodan Bačić.

Bačić je posle sjajne igračke karijere u Mladosti iz Apatina i Hajduku iz Kule, kada su ove dve ekipe bile članovi elite, pre deset godinauplovio u trenerske vode. Prvo je radio sa mlađim kategorijama u Mladosti, vodio je potom seniorsku ekipu svog matičnog kluba. Zatim je radio u OFK Odžacima, PIK Prigrevici s kojom je izborio mesto u Prvoj ligi, ali je zbog nedostatka uslova u viši rang avanzovao TSC iz Bačke Topole. Bio je Bačić pomoćnik Trivi Iliću u OFK Bačkoj kada su ušli u Super ligu, da bi poslednju godinu proveo u Hajduku 1912 iz Kule.