četvrtak, 6 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

BIKIĆ UNIŠTIO BRATSTVO 1946 – MLADOST SJAJNA PROTIV RADNIČKOG

Derbi 7. kola Srpske lige Vojvodina između Bratstva 1946 i Hajduka iz Kule koji je odigran u Prigrevici uništen je već nakon 25 minuta, a zasluge za to idu na adresu sudijskog tandema iz Zrenjanina, glavnog arbitra Nikole Bikića i njegovog pomoćnika Nikole Tomaševa. Naime, oni su direktno oštetili Prigrevčane, jer su tada izmislili dva prekršaja najboljeg pojedinca Bratstva 1946 Branislava Vejnovića i dodelili mu dva žuta kartona, pa je ekipa do kraja susreta igrala sa 10 igrača.

Inače, gosti su poveli u 10. minutu iz prve prilike koju su imali. Slobodan udarac, takođe poklon pomoćnog sudije, nekadašnji prvotimac beogradskog Partizana i više supreligaških timova Aleksandar Davidov, izveo je vrhunski i nabacio loptu u šesnaesterac Prigrevčana gde je najviši u skoku bio Babić i poslao loptu u mrežu. Brzo vođstvo gostiju nije poremetilo igru Prigrevčana koji su nastavili da napadaju, ali je onda na scenu stupio Bukić. Konstantno seckanje igre, deljenje žutih kartone bez ikakve potrebe i usporavanje akcija domaćeg tima bile su najave onoga što je usledilo u 24. minutu.

Žrtva sudijske nepravde, Branislav Vejnović

Nakon obostranog kontakta Vejnovića i napadača Hajduka 1912 Luke Jovanića, gostujući igrač je pao, a pomoćnik signalizirao da ga je Vejnović udario laktom, što je čista laž, jer se sve dešavalo neposredno ispred mnogobrojnih gledalaca. Bikić je pokazao žuti karton, do tada najboljem i najagilnijem pojedincu domaćeg tima, a samo desetak sekundi kasnije i drugi žuti, zbog navodnog prekršaja nad Davidovim. Iz te akcije gosti su postigli svoj drugi pogodak i sve je bilo rešeno.

Mada brojčano slabiji fudbaleri Bratstva 1946 su do kraja susreta napadali, a gosti koristili svaku priliku da se valjaju po terenu, što im je odobravao sudija Bikić. Na kraju je rezultat glasio 0:2.

Povezano:  DANAS U PODRUČNOJ LIGI NEKOLIKO INTERESANTNIH UTAKMICA - MOŽE LI OMLADINAC DA IZNENADI ŠAMPIONA?

Ne trebabiti mnogo mudar i shavtiti da je ovako nešto očekivano. Bikić je do sada u dva navrata direktno uticao na rezultate Bratstva 1946 i pravo je čudo da je dobio i treću priliku da spreči Prigrevčane u pohodu na titulu prvaka. A onda još jedno čudno iznenađenje po dolasku na stadion. Do sada nezapamćen broj policijskih auta i pripadnika organa reda. Samo onaj ko je znao šta se sprema mogao je da unapred angažuje toliko policajaca, jer su se i ranije igali susreti sličnih važnosti, ali nikada nije bilo tolikog obezbeđenja.

Prema najavama iz kluba Bratstvo 1946 sprema žalbu FSS i zatražiće se zvaničan stav nadležnih, jer očigledno da ništa više nije puka slučajnost.

MLADOST SJAJNA PROTIV SOMBORACA

Fudbaleri apatinske Mladosti slavili su u Somboru protiv domaćeg radničkog sa 4:1. Tri gola postigao je Gligorijević a jedan Knežević. Detaljnije u narednom prilogu.