nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BIZNIS LIGA SOMBOR

BRZO STIGLI DO POLUFINALA

Već više od mesec dana je prošlo kako su završena jesenja prvenstva u fudbalskim ligama, a akteri (doduše pojedini) su posle kratkog odmora pohitali u hale na zimske fudbalske turnire, koji se organizuju u većini gradova naše zemlje.
Istini za volju, interesovanje nije kao nekada, i jako mali broj ekipa se prijavljuje za učešće na ovim manifestacijama. Da li je u pitanju slaba organizacija, visoke kotizacije, ili pak slabo interesovanje mladih, bilo kako, malo ekipa se prijavljuje pa su i organizatori u problemu, kako da ostvare kvalitet bez kvantiteta?


Biznis Liga u Somboru se organizuje po četrnaesti put, i nikad manje ekipea. Nekada je ovo takmičenje ekipa, sastavljeno od fudbalera zaposlenih, što u privatnim, što u javnim preduzećima, bilo sa više učesnika, a ove godine se prijavilo svega osam, od čega je jedno preduzeće odustalo odmah u startu, tako da je već posle dva vikenda na red došlo igranje polufinala Biznis Lige 2018/19 .

U minula dva vikenda odigrane su utakmice u grupama (dve grupe, jedna sa 4, a druga sa tri ekipe) i odigrano je zanimljivo četvrtfinale. I ovde su odigrane samo tri utakmice jer je jedna ekipa, na osnovu postignutog plasmana u grupi direktno otišla u polufinale, jer im protivnici nisu došli na četvrtfinalni okršaj. To je ekipa „MARE“, koja će borbu za finale imati sa ekipom „SOMBOLED“ čiji su se fudbaleri izborili za polufinale pobedivši ekipu TELEČKE.

Ekipa Somboled

U drugom polufinalu igraće ekipa POŠTE, koja je u meču sa prošlogodišnjim protivnikom iz finala, ekipom BOLNICE, bila bolja i slavila sa 2:1. Pobedonosni gol je postigao veteran Draško Sladojević 40 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene. Poštarima će na megdan izaći novajlija u ovom takmičenju, i osveženje turnira, ekipa sportske kladionice SOCERBET, koja je bila bolja od igrača iz somborske fabrike donjeg veša, CALCEDONIJE.

Sokerbet

Polufinale je na programu 12 januara naredne godine, a finale i borba za treće mesto dan kasnije.

Tekst i foto Vinko Janković