četvrtak, 21 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BLIŽI SE DAN ODLUKE – FUTSAL EUFORIJA U OKRUGU

MOŽE LI DAVID PROTIV GOLIJATA?

Da li se sve može kada se hoće, pitanje je na koje će, verujemo prepune tribine OŠ Žarko Zrenjanin, dobiti odgovor u nedelju oko 20 časova. Gordi i ponosni igrači Apa-futsala dočekuju ekipu KMF SAS Iz Zrenjanina, sačinjenu od vrsnih majstora futsala. Euforija ja zahvatila Apatince, Somborce i mnoge ljubitelje sporta iz raznih okolnih mesta, a to je donekle logično. Obaj susret odlučuje o pobedniku Kupa Vojvodine.

Ko može da odoli ovakvom spektaklu?

Apatinci su samim plasmanom u završnicu najmasovnijeg pokrajinskog takmičenja ponovili sjajan uspeh iz prošle godine. Iskreno govreći malo ko je očekivao da Mlađo Vuković sa svojim izabranicima može da dogura do ovog nivoa. Iz tog razloga domaća ekipa ima psihološku prednost u odnosu na opravdano nazvanog favorita iz Zrenjanina, ali… U sportu je uvek sve moguće, a ako se zna da je želja za uspehom ponekad jača od svih epiteta i laskavih zvanja, onda se potajno može očekivati iznenađenje.

-Naša prednost je u domaćem terenu, podršci sa tribina i činjenicom da srcem igramo za klub. Znam da će svaki pojedinac koji istrči na teren izgarati za svaki pedalj parketa i da se nećemo lako predati. Svesni smo da su gosti veoma kvalitetan sastav koji iza sebe ima prvoligaškog iskustva, ali to nas samo motiviše i daje nam dodatnu snagu. Želimo da osvojimo prvi veliki pehar klubu koji je to zaslužio, naglašava igrač-golman i trener Mladen Vuković.

Gosti takođe planiraju da prigrabe pehar, a do finala su stigli superiorno. Ta serija rezultata bi mogla da ulije doze straha ili nervoze kod Apatinaca, ali Vuković ima i za to odgovor.

Deo igrača šampionskog sastava iz Apa-futsal sa zimskog turnira u dresu Padrinosa: (gornji red) Rančić, Paunović, Vujin, M.Vuković (čuče) S.Vuković, Vidaković, Bojić, Molnar i Munižaba

-Mi samo možemo da dobijemo. Nemamo šta da izgubimo, a ako nas publika podrži mogli bi zajedničkim snagama da ostvarimo veliki uspeh. Nikome, pa ni Zrenjanincima ne bih preporučio da nas podcene. Imamo mi svojih aduta, a ako uspemo da realizujemo neke planove, biće to veliko iznanađenje. Da mnogo ne trošimo reči, pozivam navijače da dođu i da uživaju, reči su Vukovića.