četvrtak, 6 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

BODOVI ŠANTIĆANIMA I SA VELIKOG SALAŠA

Kordun posustao u Kupusini

Četvrto kolo u prvenstvu MFL I razreda Sombor proteklo je u znaku treće pobede fudbalera Alekse Šantića u gostima i remija ekipe Korduna na gostovanju u Kupusini, što je i dovelo do promene na samom vrhu tabele. Sada kolo vode Šantićani sa dva boda prednosti ispred Kljajićevčana, koji su spašavali bod u susretu sa Partizanom. Upravo na ovom meču prvi puta se zatresla mreža Korduna u ovom prvenstvu, a gol je primio mladi golman Miščević, koji je menjao otsutnoga Curnovića. Sve to je išlo na mlin ekipi iz Alekse Šantića, koja je golom Čičovačkog osvojila sva tri boda na Velikom Salašu i domaćim ribarima onemogoćila eventualno slavlje i prve bodove u prvenstvu.

Slavlje nakon postignutog pogotka, Petronijević (tamni dres) udarna igla ekipe iz Alekse Šantića

https://www.instagram.com/ijweddings

U ostalim susretima nije bilo većih iznenađenja, pa ni bod, koji je osvojio Dunav u Kruščiću ne predstavlja senzaciju, jer ekipi Mladosti baš ne ide sve po planu na početku jeseni. Bilo je 2:2, a Rabrenović i Kilić su strelci kod domaćih, dok su Santo i Balaž svojim golovima bili strelci u ekipi Dunava. Glatka pobeda domaćeg Terekveša od 3:0 (Ljubojević 2 i Radaković) ostvarena je u susretu sa OFK Šikarom, koja je u Svilojevo stagla samo sa 11 igrača. Dva Omladinca su u ovome kolu bili domaćini i nisu dozvolili nikakava iznenađenja gostima iz Stapara i Srpskog Miletića.

Spokojan na klupi, trener Branko Milašinović,“Šinjac“ sa rezervistma Alekse Šantića

U Deronjama je bilo 3:2 (Marić, Davidov i Milić strelci domaćina) protiv Hajduka (Pekez i Korać), a na Bukovcu laganih 4:0 (Pavin 2, Sekulić i Veselinović ag) protiv slabašnog Zadrugara. Sve u svemu 3 pobede domaćina, dva remija i jedna pobeda gostiju, slabija realizacija u odnosu na predhodna kola (19 golova ili 3,2 po meču) karakteristike su minulih okršaja u MFL I razreda.
Šantićani su zaseli na prvu poziciju sa 12 bodova, a prate ih drugi Kordun sa 10 i dva Omladinca sa 9 bodova.

Povezano:  PODRUČNA LIGA SOMBOR - OMLADINAC SRUŠIO LIDERA!

https://www.instagram.com/ijweddings
U narednoj rundi, lider dočekuje Terkveša pred svojim navijačima u Sportskom centru, a dva Omladinca kao gosti igraju dva derbija, Deronjčani u Kljajićevu, a Bukovčani u Staparu. Dvoje „novajlija“, Zadrugar i Mladost, igraju međusobni meč u Srpskom Miletiću, dok OFK Šikara u izletničkoj šumi dočekuje Partizan iz Kupusine, a Dunav u „Doli“ ribare sa Velikog Salaša.

Vinko Janković