nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BOJANU OŽEGOVIĆU ČASNI KRST

Braća Bojan i Stefan Ožegović

Danas, nešto iza podneva u rukavcu Dunava kod Marine, pred velikim brojem posetilaca, 20 učesnika, zdravstveno sposobnih, zaplivali su u nameri da svako od njih prvi dopliva do Časnog krsta. Konkurencija žastoka, iste ambicije i želje, ali samo je jedan pobednik. Ove godine je to Bojan Ožegović, Apatinac koji je od malena prisutan u sportu i koji je uspeo da prebrodi hladnoću i u velikom stilu dopliva do željenog cilja.

Najmlađi učesnik Veljko Obradović

Naravno, svi učesnici su pobednici, a treba naglasiti da je nastariji takmičar bio Jovan Radaković koji je nedavno, tačnije 13. januara 2018. godine napunio 60 leta, dok je najmlađi bio Veljko Obradović sa 17,5 godina starosti.

Organizacija je bila odlična, pored medicinskog osoblja tu su bili angažovani i ronioci koji su bili u ulozi spasioca, a prisutni su se mogli okrepiti toplim napitcima u vidu čaja i kuvanog vina.

Miloje Jerotijević polaže Časni krst u vodu

Pre takmičenja u 9 časova, u Hramu Sabor svetih apostola u Apatinu održana je liturgija, a potom i lomljena pogača koju su

dobili posetioci. Časni krst u vodu je položio Miloje Jerotijević pokretač organizacije Društvo srpskih domaćina uz SO Apatin i Turističku organizaciju Apatin koji su organizovali ovu manifestaciju.