sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BOKS NA PUTU POVRATKA MEĐU MLADE

Dolaskom nekadašnjeg aktivnog takmičara Milana Ćopića na mesto predsednika Bokserskog kluba Apatin napravljen je bitan pomak u radu. To se pre svega odnosi na omasovljavanje mladim kadrom i uvođenjem škole olimpijskog boksa, koja je naišla na solidan odziv polaznika i podršku roditelja.

Dubaić, Ćopić i Grmuša

-Mi smo u program rada, kao prioritet stavili rad sa mladima i njihovo osposobljavanje za samoodbranu. Drago mi je što su našu ideju podržali roditelji jer su brzo uvideli da je ova plemenita veština daleko od onih surovih borbi i da decu isključivo pripremamo da se bezbednije osećaju na ulicama i u nekim neprijatnim situacijama. Vodimo brigu o svakom pojedincu i polažemo maksimalnu posvećenost njihovom napretku. Imamo jedan broj devojčica koje marljivo rade i redovno posećuju treninge, kaže Ćopić i posebno naglašava: – Nemoguće je povratitit nekadašnja vremena kada je boks dominirao na ovim prostorima i to nam nije preokupacija, ali zato možemo pripremiti veliki broj dece da znaju najosnovnije stvari ukoliko se nađu u neizbežnim neprijatnostima. Sa njima rade velikani apatinskog boksa Jovan Ćurčić i Đorđe Grmuša od kojih mogu mnogo toga da nauče. Pored njih dvoje, tu je i mladi Vukašin Lukić koji se priprema da bude vrhunski trener. Ukoliko neko od mladića i devojaka izrazi takmičarske ambicije pružićemo im priliku da se oprobaju u ringu. Pre toga moraju se dobro pripremiti, jer ne žalimo da bilo koga žrtvujemo i uvedemo u ring ako nije maksimalno spreman.

Trenutna situacija zaustavila je sve klupske aktivnosti, pa nema treninga koji su najosnovniji za napredak u svakom sportu, pa i boksu.

-Čim prođe sve ovo nastavljamo tamo gde smo stali. Boks je sport koji se može vežbati u stanu, odnosno može se koliko-toliko održavati fizička spremnost. Daleko od toga da se mogu pripremati za vrhunske rezultate, ali ono najosnovnije se može raditi. Ujedno moramo što pre montirati ring koji je jedan od najosnovnijih rekvizita za vežbanje. U njemu takmičari osete prostor, način na koji trebaju boksovati i drugačiji je osećaj biti u ringu u odnosu na prostor u hali, naglašava Ćopić.

Predsednik ne propušta priliku da pohvali ponašanje polaznika i onih koji već izvesno vreme treniraju.

-Dobri su, poslušni i voljni da uče. Izvršili smo selektiranje i odstranili one koji se nisu ponašali po klupskom kodeksu. Na sreću bilo ih je jako malo, tako da u globalu mogu reći da smo impresionirani njihovim odnosom prema klubu. Kod nas su treninzi besplatni, nudimo im najbolje mogućnosti na nauče i usavrše sve bokserske veštine, a od njih tražimo samo da se ponašaju onako kako to dolikuje sportistima, reči su Milana Ćopića.