sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ПРАВОСЛАВНИМ ВЕРНИЦИМА

Јер Бог тако заволе свет, да је Сина свога Јединороднога дао, да нико ко верује у њега не пропадне, него да свако има живот вечни (Јн. 3,16)

Припремајући се да и ове године прославимо празник Рођења по телу Сина Божијег, Господа нашег Исуса Христа, и да Му се поклонимо као некад учени мудраци и простодушни пастири витлејемски, наново оживљујемо свекосмички догађај, када је Син Божији и избавитељ рода људског, сишао у овај свет ради нашег спасења, да би грешни род људски уздигао из мрака у светлост – из смрти у живот! Сишао је у свет да би га претворио у предворје Царства Небеског- у Царство Божије које од тада почиње овде, у нама. Зато се непрестано молимо Господу да сачува своје саздање од свих искушења овог неспокојног времена.

Молимо се, такође, и за све хришћане широм Васељене и за сав свет, за његово избављење од најновије пошасти која је снашла човечанство. Рођењем Христовим неизрециви Бог постаје Божић, што ће рећи човек- мали Бог! На Божић, Бог се открива и дарује као неисказива Љубав, Која собом грли и прожима све и сва! Стога се надамо да ће, вођен овом Љубављу која Га је подстакла да се спусти у матрицу тешкоћама опхрване историје, сами Човекољубац и једини Избавитељ, донети светлост новога Дана, ослобођеног од сваке болести, патње и страха, пруживши нам своју утеху и кроз то обновљену наду живота!

          У тој Богодарованој светлости, свим Православним хришћанима честитамо предстојећи    Празник Рођења Господа Исуса Христа, сверадосним поздравом

                                      Мир Божији – Христос се роди!

 

Свештенство православног храма

Сабора Светих Апостола

у Апатину