nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BRATSTVO 1946 OD 30. JANUARA KREĆE SA PRIPREMAMA

JELE SKLAPA MOZAIK TIMA

Fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946 pomerili su početak priprema sa 26. na 30. januar. Toga dana u 15 časova na stadionu „Goran Nesvanulica – Klipi“ okupiće se svi oni na koje stručni štab u sastavu Sreten Jele Vilotić, Života Gavrilović i Slobodan Cvetićanin računaju. Kako sada stvari stoje pored okosnice tima iz jesenjeg dela sezone u rad sa prvim timom ukljućiće se novajlije Dejan Juhik Hajduk Kula, Dejan Resanović TSC Bačka Topola, golmani Dabić (Bačka Subotica) i Kronić (Srbobran), potom Vukić (Srbobran), povratnik Nebojša Ivanović kao i dva omladinca OFK Mladosti Pavle Zorić i Dragan Stančević.

Klub su napustili: Bajčev, Savanović, Leđanac, Nešković, Lapčić i Nikić, a zbog povrede stručni štab ne može računati na golmana Nikolu Ićitovića. Još se ne zna šta će biti sa Srbijancem i Noskovićem.

Trebaju uigrati novu postavu, treneri Života Gavrilović, Sreten Vilotić i Slobodan Cvetićanin

-U nastavak sezone ulazimo sa istim ambicijama kao i jesenas, da igramo što lepše i efikasnije. Tim će biti znatno izmenjen pa ćemo morati mnogo toga da uradimo tokom priprema i kroz prijateljske utakmice. Za sada smo zakazali susrete 9. februara u Subotici sa Bačkom, potom 13. idemo u Vrbas, 17. gostujemo u Odžacima Tekstilcu, 21. februara igramo u Pazovi protiv Omladinca iz Starih Banovaca i 21. protiv Hajduka iz Divoša. Ostalo je da do početka prolećnog dela sezone zakažemo još jednu utakmicu koja će nam poslužiti kao kontrolna, kaže Sreten Jele Vilotić.

Nema sumnje da će Vilotić imati težak zadatak da ukomponuje novajlije u stil igre koji je postao prepoznatljiv simbol Bratstva 1946, ali Jele i ovoga puta hrabro prihvata novi izazov.

-Onaj ko se boji posla i unapred se preda, taj nema šta da traži u fudbalu. Verujem da ćemo uspeti da se uigramo i da nastavimo tamo gde smo stali. Prolećni deo sezone biće znatno interesantniji u odnosu na predhodne godine, jer su tri, a možda čak i četiri ekipe uključene u borbu za naslov prvaka. Nadam se da će novajlije shvatiti da su došli u jedan ozbiljan i veoma organizovan klub i da će od prvog dana dati sve od sebe kako bi izborili mesto u prvoj postavi, naglašava Vilotić