sreda, 12 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

BRATSTVO 1946 U SREDU IGRA KUP UTAKMICU – ŠVELJO POZIVA NAVIJAČE

DVA PUTA PROTIV ISTOG RIVALA

Osvojeni bodovi iz 4. kola Srpske lige Vojvodina, u Pančevu protiv Dinama, fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946 arhivirali su i okreću se novim obavezama. Vremena za slavlje i opuštanje nema, jer je već u sredu pred četom trenera Milana Mitrovića novi izazov u vidu predkola Kupa Srbije, a u goste im dolazi Bečej 1912. U ovakvim susretima nema kalkulacija, samo pobednik ide dalje i uključiće se u borbu sa najboljim klubovima Srbije, a to je dovoljan motiv za oba rivala i donekle garancija da će se videti bespoštedna borba koja bi mogla doneti veliku neizvesnost.

Junak poslednje pobede i strelac jedinog pogotka na susretu, Ognjen Šveljo poneo je epitet igrača utakmice i sve oči su trenutno uprte u njega, jer je tokom prvenstva igrao odlično, pa se očekuje da nastavi sa dobrim igrama.

-Pobeda je plod kolektivnog zalaganja. Ovoga puta se posrećilo da ja budem strelac, što je manje bitno. Važno je da iz kola u kolu igramo sve bolje i da osvajamo bodove. Dobro smo se pripremili i imamo daha da diktiramo visok ritam igre tokom čitavih 90 minuta, što lomi protivnike, kaže miljenik prigrevačke publike Ognjen Šveljo.

Sjajni univerzalac ne beži od uloge igrača odluke, već skromno želi da zasluge budu ravnoprevno raspoređene. Ipak, njegova odlična saradnja sa kapitenom Srđanom Vukovićem ne može biti ne primećena i čini se da je od presudnog značaja za krajnji ishod utakmice.

U zagrlaju Šveljo i kapiten Vuković nakon postignutog pogotka

Dugo se poznajemo i igramo zajedno. Điđo je pravi lider i često donosi neophodnu prevagu koja zna da bude odlučujuća. Kako vreme bude odmicalo tako će i ostali igrači biti sve ubojitiji i opasniji po protivnički gol. Mi smo kolektiv i dokle god budemo tako razmišljali i dopunjavali se, biće rezultata, tvrdi Šveljo, a o predstojećem susretu protiv Bečeja 1912 kaže:- Žreb je hteo da se sa sitim rivalom susretnemo dva puta u roku od tri dana. Najpre u Kupu, a onda u subotu na istom mestu u prvenstvenoj utakmici. Bečej je odlična ekipa koja se pre početka prvenstva svrstavala u red najozbiljnijih kandidata za naslov prvaka. Možda nisu najsrećnije započeli sezonu, ali ih moramo veoma ozbiljno shvatiti i u duele ući maksimalno motivisani. Verujem da ćemo uz podršku sa tribina uspeti da obezbedimo prolaz među najbolje srpske klubove i da ćemo u narednoj Kup utakmici ugostiti nekog superligaša, što nam je želja. Ovoga puta nam je neophodna pomoć navijača i pozivam ih da dođu u što većem broju da zajedno proslavimo veliki uspeh.

Povezano:  SUTRA RADNIČKI 1912 IGRA KUP UTAKMICU PROTIV TISE IZ ADORJANA