petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BROJČANA PREDNOST GOSTA ODLUČILA POBEDNIKA U SOMBORU

Sudija Kuzmanović kumovao novom porazu Radničkog

Šta se sve okomilo na somborske crveno-bele na početku ovogodišnjeg prvenstva Vojvođanske lige Sever, prosto nije za verovati. Pored klubova koji besumično čerupaju i ono malo fudbalera koje ovaj tim ima na raspolaganju, u četvrtom kolu ove jeseni, uz njih je stao i arbitar Nemanja Kuzmanović, koji je sa svojim pomoćnikom sa leve strane, na utakmici Radnički -Krila Krajine, u znatnoj meri uticao na četvrti poraz Somboraca u prvenstvu.

Odlučili pobednika, delioci (ne)pravde

Ubedljivo najmlađi tim lige, ekipa trenera Srđana Karalića, dobro je otvorila ovaj meč i već u 14 minutu, nakon jedne katastrofalne greške fudbalera iz Bačke Palanke, povela golom Đukanovića sa 1:0. Ovim, prvim golom u prvenstvu, mladi fudbaleri Radničkog dobili su krila i tinjala je velika nada da se konačno krene sa rezultatom koji će biti motiv za dalji tok prvenstva.Međutim, 33. minut je bio koban za domaći sastav. Jedna kontra gostiju, istrčavanje mladog golmana Vezmara, koji je na golu zamenio Zorića, zatim prekršaj kojeg je arbitar prestrogo okarakterisao za crveni karton čuvaru mreže Somboraca, u mnogome je presudila ovaj meč, i trasirala put ekipi gostiju ka novom uspehu.
Rani odlazak u svlačionicu Vezmara prouzrokovao je prvu zamenu, pa je put tuševa morao i još jedan igrač kako bi se na golu našao novi golman, ovoga puta devetnaestogodišnji Mihajlo Marković. Iz igre je izašao špic Olujić, čime je otupljen, jedva skrpljeni napad somborske ekipe.
Kao po starom pravilu, da jedna nesreća ne ide sama, druga je stigla za tri minuta, i ona je bila kobna po ekipu domaćina. Jedno ubacivanje lopte u kazneni prostor Somboraca, skok gostujućeg igrača, koji glavom postiže gol uz prekršaj koji pravi pri skoku, jer se obilato pomogao rukama naskočivši na svog čuvara iz protivničke ekipe, sudija Kuzmanović i njegov pomoćnik to“nisu videli“, i Radnički je morao da krene sa centra, jer je bilo 1:1.
U nastavku utakmice u drugom poluvremenu, do izražaja dolazi brojčana prednost gostiju, koji iz jedne kontre preko desne strane u 66. minuti dolaze do vođstva od 1:2. Taj jedan slobodan igrač gostiju, koji nije imao svog čuvara iz redova domaćina, bio je odlučujući i za konačni ishod ovog meča.
I taman, kad su se fudbaleri Radničkog dobro zbili i organizovali, jer su dva sveža igrača ubačena u igru, došli su do izjednačenja, a gol je posle jedne gužve postigao Bojan Erdei nekoliko minuta pre kraja. Poravnanje rezultata bio je šok za fudbalere gostiju jer su mislili da je posao završen, a sustigao ih je umor i žešći atak domaćina. U tim trenucima, jedna odluka Kuzmanovića u znatnome je uticala na konačni ishod meča, a sve je propraćeno smehom malobrojne publike i samih aktera utakmice.

Detalj koji je izazvao smeh u publici, arbitar Karalić bez ikakvog povoda prekida napad Somboraca

Naime, glavni arbitar je presekao jednu obećavajuću akciju domaćina pred golom Dražića, jer se proderao jedan igrač gostiju i ostao da leži na travi, a da ga niko od domaćina nije faulirao. Da je to tako, priznao je i sam delilac pravde, jer je utakmica nastavljena dodeljivanjem lopte igračima Radničkog. Interesantno bi bilo znati šta je delegat utakmice, Tomislav Savić video, i šta je zapisao o ovoj situaciji, te dali je glavni arbitar zaslućio prelaznu ocenu. Do kraja utakmice, u sudijskoj nadoknadi, gosti su iz jedne kontre postigli treći gol, i tako uzeli sva tri boda.

Radost domaćih igrača nakon pogotka

Posle ovakvih događaja, priče da se Radničkog želi izbaciti i rasformirati, sve više postaju istinite, ali i žalosne, jer kluba sa najdužom tradicijom u okrugu to ne zaslužuje.

V.Janković