nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BUNAR SA TRAGOM ULJA I NAFTE

Foto J. Bekić

Kako prenose Večernje novosti, pored glavnog puta Apatin-Prigrevica, žitelji su otkrili iskopan bunar dubine oko 1,7 metara, u koji je, navodno, nepoznata osoba odlagala otpad porekla mineralno mašinskih ulja

Pored glavnog puta Apatin-Prigrevica, žitelji su otkrili iskopan bunar dubine oko 1,7 metara, u koji je, navodno, nepoznata osoba odlagala otpad porekla mineralno mašinskih ulja. Dragana Stambolija, šef Opštinske inspekcije u Apatinu, kaže da je u bunaru pronađeno mašinsko ulje i mulj.

Foto J. Bekić

O svemu je obaveštena policija ,koja traga za nesavesnim vlasnikom tog otpada, kao i Institut za javno zdravlje Vojvodine, Institut zaštite na radu, Sektor za vanredne situacije i lokalna samouprava. Međutim, još se ne zna da li je okolno poljoprivredno zemljište zagađeno, ali se će više detalja znati posle analize sadržaja iz ovog bunara. Primećeni su i tragovi mašinskog ulja na delovima okolne njive.

Stambolija dodaje da će protiv počinioca biti podnete krivične prijave. Ko je odlagao mineralno-mašinsko ulje tek će se ubrzo otkriti, navode nadležni. Kako kaže Dragana Stambolija, posle svih analiza merodavnih institucija koje su već alarmirane, i koje rade svoj posao, tek će se znati da li je otpad štetan po ljudsko zdravlje.