nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ČLANOVI ATLETSKOG KLUBA APATIN USPEŠNI I NA KRAJU TAKMIČARSKE SEZONE

Milica Zanze ubedljivo prva na Beogradskom atletskom trofeju, pobeda Aleksandre Burkanović na polumaratonu u Petrovaradinu

   Članovi Atletskog kluba Apatin nastavljaju gde u nedavno stali, sa ostvarivanjem odličnih rezultata. Protekle subote 01.12.2018. godine, u atletskoj dvorani u Beogradu održano je atletsko takmičenje Beogradski atletski trofej za mlađe kategorije, na kojem je nastupilo pet mladih atletičara AK Apatin, predvođenih trenerom Bojanom Tomaševićem. Mladi apatinski atletičari iz Beograda su se vratili sa jednom medaljom i to zlatnom.

Ubedljivu pobedu u trci na 50 metara u konkurenciji 24 takmičarke iz deset klubova (2010. godište), ostvarila je Milica Zanze koja je istrčala rezultat 8 sekundi i 24 stotinke, što je više od pola sekunde ispred drugoplasirane takmičarke iz novosadske Vojvodine, Dragice Škorić koja je istrčala 8 sekundi i 76 stotinki i trećeplasirane takođe takmičarke kluba iz Novog Sada Dunje Popov koja je trku završila sa 8 sekundi i 78 stotinki.

Milica Zanze je ovom pobedom nastavila niz pobeda na mitinzima i u svom uzrastu spada u jednu od najtalentovanijih atletičarki, pred kojom je blistava karijera.

U trci na 50 metara za 2009. godište, nastupila je Milica Stanković i ostvarila 14. rezultat ( 9 seundi i 27 stotinki) u konkurenciji 22 takmičarke iz 10 klubova. U trci na 200 metara, nastupila je Elena Ćopić (2009. godište), osvojila 11. mesto sa rezultatom 9 sekundi i 27 stotinki, na istoj distanci u konkurenciji 2008. godište, 16. mesto osvojila je Lena Rajić sa rezultatom 38 sekundi i 74 stotinke. U skoku u dalj nastupila je Jelena Kuridža (2010. godište), koja je skokom od 2 metra i 93 centimetra, osvojila 12. mesto.

U Petrovaradinu je u nedelju 02.12.2018. godine, održan 16. Zimski Dinamik polumaraton, gde je u trci na 21,1 kilometara u ženskoj konkurenciji, slavila članica AK Apatin, Aleksandra Burkanović. U istoj trci u štafetnoj konkurenciji štafeta AK Apatin u sastavu Filip Demić, Milan Kovačić i Miroslav Pešić osvojila je bronzano odličje. Poslednji nastup za AK Apatin na trci imao je Milan Kovačić koji je u prelaznom roku pristupio ARK Somaraton iz Sombora.

G. ČEGAR