četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ČUDAN PRAVILNIK ODUZEO APATINKAMA TITULU PRVAKA!

Da nisu tužna, verovatno da bi nova pravila Odbojkaškog saveza Srbije bila najsmešnija koja su se do sada pojavila u nekom takmičenju. Naime, ova pravila u bodovnom sistemu, donela su i nesvakidašnju situaciju, poput ove gde drugoplasirana ekipa OK „Apatin “ ima isti skor pobeda i poraza, kao ekipa ŽOK Vrbasa, koja je novi prvak lige. Novi pravilnik OSS nalaže da: je ekipa koja ima najviše pobeda prvak lige, a u slučaju da dve ekipe imaju isti broj pobeda, gleda se broj osvojenih bodova. Pobeda od 3:2 u setovima donosi 2 boda pobedničkoj ekipi, a 1 bod poraženoj ekipi, dok pobeda od 3:1 i 3:0, donosi 3 boda pobedničkoj ekipi, a 0 bodova poraženoj ekipi. Apatin je bio najuspešnija ekipa u plej ofu i u oba susreta je savladao ekipu Vrbasa, ali očigledno da to nije bilo dovoljno.

Žrtve čudnog pravilnika, odbojkašice Apatina

Čudno je da jedan od najtrofejnijih srpskih sportova ima takav pravilinik, jer o tituli prvaka odlučuju neki nebitni susreti, pa se sa pravom postavlja pitanje čemu služi plej-of sem da klubovi troše novac koga većina nema dovoljno. Ovakva odluka dozvoljava nameštanje utakmica i dovodi takmičenje u totalno neregularne vode. U poslednjem 6 kolu plej ofa, Apatinke su pobedile u Somboru, ekipu „CVS Elbraco Technoland ‘ sa 3:0 u setovima (25:19, 25:22, 25:20). Bila je ovo peta  pobeda za OK“ Apatin“ u  šest odigranih kola plej ofa, lige za prvaka- Prve lige sever, sa kojom su Apatinke završile sezonu kao vicešampionke, na visokom drugom mestu na tabeli.

Sa pravom je ponosan na svoje učenice, trener Miloš Popović

U sezonu 2020-2021 Apatinke su ušle sa  dosta podmlađenim timom i do zadnjeg kola bile u situaciji da se bore za pobednički pehar. Povrede Jelene Dizija, koja je tri meseca bila van terena i Melinde Zorić su ostavile traga na igru Apatina u drugom delu sezone. Apatinke su osvojile ukupno 40 bodova i doživele svega četiri poraza tokom cele sezone i plej ofa.
U klubu ističu da  su ponosni na svoje  igračice, na svih 18 koje su bile  u prvom timu ove sezone