utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DA LI JE KRAJ PRE KRAJA? – SAOPŠTENJE FSS

Zaustavljaju se sva fudbalska prvenstva, treninzi, utakmice…

Fudbalski savez Srbije, objavio je saopštenje za javnost, u kojem ističe da su sve aktivnosti, ne samo utakmice, nego i treninzi, do daljeg – obustavljeni.

U saopštenju iz srpske Kuće fudbala stoji:

„Obaveštavaju se svi fudbalski i futsal klubovi, svi igrači i igračice, fudbalski treneri i svi ostali fudbalski stručnjaci i fudbalski radnici, uključujući i one koji su aktivni u bazičnom fudbalu, da je uvođenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji dana 15. marta 2020. godine došlo do prestanka svih fudbalskih takmičenja, do prestanka održavanja svih prijateljskih utakmica i do prestanka trenažnih procesa u fudbalskim i futsal klubovima.

Svi fudbalski i futsal klubovi pod ingerencijom FSS dužni su da odmah:

– Obustave učešće u fudbalskim takmičenjima svih nivoa;
– Otkažu sve zakazane prijateljske utakmice;
– Obustave sve vidove trenažnog procesa igrača i igračica;
– Prestanu sa organizovanjem bilo kakvog vida reakreativnog bavljenja fudbalom i futsalom;
– Prestanu sa okupljanjem sportista i sportistkinja u svojim prostorijama.

Nalaže se svim fudbalskim i futsal klubovima, kao i teritorijalnim, okružnim, gradskim i opštinskim fudbalskim savezima pod okriljem FSS, da prate obaveštenja, naredbe i uputstva nadležnih državnih organa i da postupaju u skladu sa onim što u njima bude saopšteno.

O svim daljim merama koje će biti preduzete u fudbalskom i futsal sportu, FSS će obaveštavati svoje članove zvaničnim kanalima komunikacije, putem sredstava javnog informisanaj i svih drugih dostupnih načina komunikacije“, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.