utorak, 18 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

DA LI STE ZNALI?

PRE ŠEST DECENIJA IZGINULO POLA TIMA MANČESTER JUNAJTEDA

Kapiteni: Rodžer Birn i Rajko Mitić

Da se 6. februara 1958. godine, prilikom poletanja sa aerodroma u Minhenu avion „Elizabeten“ britanske kompanije BEA srušio i da je tada poginulo 23 putnika, među kojima i sedmoricu fudbalera Mančester Junajteda – kapiten Rodžer Bern, Tomi Tejlor, Džef Bent, Edi Kolmen, Mark Džon, Dejvid Peg i BilijaVelan. Uz njih još tri člana uprave i stručnog štaba, osmoricu novinara, po dva putnika i člana posade. Smatra se da je to bila najtalentovanija generacija sveta i predviđalo se da će dugo vladati svetskom scenom.

Inače, Mančester Junajted se vraćao iz Beograda gde je dan ranije, 5. februara, odigrao revanš utakmicu četvrtfinala Kupa šampiona sa Crvenom zvezdom. Pošto je u prvom meču bilo 2:1 za Engleze, a u nezaboravnoj fudbalskoj predstavi na Stadionu JNA bilo 3:3, plasman u dalje takmičenje izborio je Mančester Junajted.

Vest da su u olupini smrt našli članovi najtalentovanije fudbalske ekipe na svetu zaledila je planetu, a od tog dana Crvena zvezda i Mančester Junajted su – prijatelji zauvek.

Povezano:  SLOGA ODLAZI NA MEGDAN RADNIČKOM U ZRENJANIN