nedelja, 26 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DANAS DERBI KOJI SE DUGO ČEKAO, U KLJAJIĆEVU KORDUN – VOHOR ODLUČUJU O NOVOM SUPERILGAŠU

Danas će pasti odluka o novom superligašu u kuglanju. Od 16 časova na kuglani u Kljajićevu sastaju se Kordun iz istoimenog sela i somborski Vihor. U ovom susretu nema prednosti domaće kuglane, jer obe ekipa svoje susrete igraju na istom mestu, nema izrazitog favorita sobzirom da imaju isti broj bodova i da se naleze na deobi liderske pozicije na tabeli Prve lige Vojvodina, pa je sve u domenu samih igrača i njihove trenutne inspiracije. Kordunaši imaju nešto bolji poen količnik i činjenicu da su jesenas savladali Somborce sa 6:2 i sa 3.352:3.259 oborenih čunjeva. U tom susretu Vihor je na papiru bio domaćin, a ekipe su nastuple u sastavima: (prvoimnovani su igrači Vihora) Trivić (555) – Dragojević (547), Zavođa (522) – Basara (561), Pavlović (531) – Blagojević (551), Kurteš (531) – Marko Jovetić (560), Mandić (596) –Pruginić (244)+ Karagaća (279), Praštalo (524) – Milan Jovetić (610).

Kuglaši Korduna su svesni da im je ovo ključni duel, jer u poslednjem kolu gostuju trećeplasiranoj Vojvodini iz Bačkg Gradišta i ukoliko danas ne ostvare pobedu, mali su izgledi da se vrate u društvo superligaša, jer u poslednjem kolu Vihor igra kao domaćin protiv Banata iz Zrenjanina i tu neće biti dileme oko pobednika. Iz tog razloga može se očekivati obostrano velika borba za svaki čunj, a prednost će biti na strani one ekipe koja pre prebrodi tremu koja će sigurno biti prisutna kod jednog dela kuglaša koji do sada nisu igrali ovako značajne duele.

Inače ovog vikenda nastupaju i superligaši. Kuglašice Apatina danas od 14 časova na kuglani Banje Junaković dočekuju Bačku iz Novog Sada i to je duel ekipa koje su odavno obezbedile mesto u sredini tabele, pa je ovo prilika da se ukaže šansa mladim igračicama. Sutra na istom mestu od 11 časova kuglaši Apatina ugostiće Vojvodinu iz Novog Sada. Apatinci u preostala dva kola trebaju da osvoje barem bod kako bi sigurno sačuvali status superligaša pa se nadaju da bi to mogli već u nedelju protiv odličnih Novosađana koji su u gornjem delu tabele.