petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DEČACIMA MLADOSTI ČESTITKE UMESTO MEDALJE

Dečaci OFK Mladost Apa rođeni 2009. godine i mlađi učestvovali su prošlog vikenda da velikom turniru u Begeču gde su bili nadomak odličja, ali što zbog nedovoljnog iskustva, a što zbog sreće kući su se vratili bez medalje, međutim za ove dečake će se tek čuti. Vidan napredak u igru u odnosu na predhodne turnire, dopadljive i smišljene akcije, zalaganje i veoma ozbiljan pristup utakmicama karakterisale su igru mladih Apatinaca koji su pobrali simpatije skoro svih učesnika turnira, što je možda važnije od pehara i medalje.

Dobar utisak je ponekad bitniji od medalje

Mladi igrači Mladosti imali su dosta tešku grupu gde su uspeli da odigraju sa GDM Novi Sad 3:3, potom savladaju ŠF Derby Novi Sad sa 4:1. U četvrtini finala nakon sjajne igre savladana je novosadska Vojvodina sa 4:2 i činilo se da je put do titule prvaka raskrčen, ali je usledilo polufinale koje je za igrače Mladost bilo fatalno. Nakon serije promašaja izgubili su od Milanelo ŠF sa 1:2. Identičnim rezltatom poraženi su u borbi za treće mesto od Krila Krajine iz Bačke Palanke, uz konstataciju da su odigrali verovatno najslabiju utakmicu, što je u tom uzrastu, donekle razumljivo.

Pauza između dve utakmice, nade apatinskog fudbala

-Velika je šteta što se dečaci nakon ovakvog izdanja i dobre igre nisu uspeli domoći jednog od odličja, ali zato nam prija saznanje da smo na dobrom putu da stvorimo ekipu koja će nešto značiti u domaćem fudbalu. To su nam potvrdili svi koji nas znaju i jednoglasni su u oceni da smo prikazali najlepši fudbal. Prelomno je bilo u polufinalu gde smo promašili mnogo prilika, a iz dva prekida primili dva pogotka. Sve to je sastavni deo fudbala i okrećemo se narednom turniru koji je već sledećeg vikenda kada odlazimo našim prijateljima iz Odžaka, kaže trener mladih Apatinaca Petar Bursać.