subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DERBI KOJI POBUĐUJE OGROMNO INTERESOVANJE – DUNAVU LAKŠE UZ PODRŠKU NAVIJAČA

Sutra, nedelja, 1. marta u somborskoj hali Mostonga, sa početkom u 18;15 časova odigraće se derbi 15. kola Druge RL Sever grupa A za košarkaše između domaćeg Jokera i apatinskog Dunava 2014. Odavno na ovim prostorima nije vladalo veće ihteresovanje za jednu košarkašku utakmicu kao što je to slučaj sa pomenutim derbijem. Apatinci su u dosadašnjem delu prvenstva ostvarili sve pobede, dok je Joker izgubio samo jedan susret i to od sutrašnjeg protivnika pa se nada da će pred svojim navijačima uspeti da se revanšira odličnoj ekipi Dunava.

Spremni za derbi, košarkaši Dunava 2014

Svesni da u ovakvim susretima podrška sa tribina puno značiti, rukovodstvo Dunava 2014 donelo je odluku da obezbedi besplatan prevoz za sve svoje pristalice, što znači da će i Apatinci imati svoj deo navijača.

-U Sombor idemo na revanš i očekujemo dobru prvenstvenu utakmicu koja će biti zanimljiva i korektna. U drugom delu prvenstva nastupamo znatno oslabljeni jer je jedan od naših najboljih igrača Milijan Bocka prešao u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Za nas je povoljna okolnost što se u igrački pogon vratio Miloš Glušica koji je zbog povrede jedno vreme bio odsutan, kaže trener Apatinaca Siniša Ajduković i dodaje: – Iskustvo i kvalitet Predraga Šuputa, Dimitrija Medića, Nemanje Žakule i Nenada Vujina mnogo znače za ekipu,a ponosan sam na mlađe momke Milu Sladića i Milana Šuputa koji zaslužuju dobijenu minutažu. Možemo biti prezadovoljni na njihovo zalaganje i to je poenta našeg kluba koji razvija te mlade igrače koje ćemo u skoroj budućnosti gledati na našoj prvoligaškoj sceni.

Po rečima Ajdukovića nedeljna utakmica bi mogla da bude presudna za dalji tok takmičenja. Naime, na kraju prvenstva dve prvoplsirane ekipe iz grupe A, to su sigurno Dunav i Joker, ulaze u „mini ligu“ gde prenose bodove iz međusobnih duela. Tu će im se priključiti još Hercegovac iz Gajdobre i I came to play iz Novog Sada iz grupe B, a sa eventualnom pobedom Dunav 2014 bi bio jedina ekipa sa maksimalnim učinkom i startovao bi sa četiri boda. Pobednik mini lige ulazi u Prvu Srpsku ligu, gde su svojevremeno igrali košarkaši Dunava 2014 i nadaju se da to mogu ponoviti.

-Nadamo se da će navijači doći u velikom broju i da će nas podržati u susretu sa veoma kvalitenim Jokerom, napominje Ajduković i naglašava da su igrači spremni da pruže svoj maksimum kako bi ostvarili značajnu pobedu.